5. oktober 2020 - 01:47

App linkNu på Google Play

Chauffør i retten to år efter uheld: Jeg fik fortalt dommeren det, jeg gerne ville

Chauffør i retten to år efter uheld: Jeg fik fortalt dommeren det, jeg gerne ville

5. oktober 2020 - 01:47

Uden at vide der lå en sag på anklagemyndighedens bord, blev lastbilchauffør Jan Fogh indkaldt til retten på grund af et uheld, han var involveret i for mere end to år siden. Retsmødet fandt sted torsdag, og det var en fortrøstningsfuld Jan Fogh, der kom ud af retten i Horsens.
 
»Jeg havde fundet en advokat, og det var jeg glad for, for anklageren var noget barsk, synes jeg. Men hun frafaldt påstanden om bøden på 2500 kroner, men holdt fast i en betinget frakendelse af kørekortet i tre år,« fortæller Jan Fogh.
 
Hans advokat nedlagde påstand om frifindelse i sagen, men bliver Jan Fogh dømt, vil advokaten have, at de to år der er gået fra uheldet skete til nu, skal tages med i strafudmålingen, så der bliver tale om ét års betinget frakendelse af kørekortet.
 
18. september 2018 kører påkører Jan Fogh en forankørende lastbil, der skal dreje og derfor bremser ned. Jan Fogh bliver dagen efter uheldet oplyst af en betjent, der kontakter ham, at han sikkert vil få en bøde på 1.000 kroner. Den forankørende lastbil er en rumænsk lastbil med en udenlandsk chauffør bag rattet, der ikke kommer noget fysisk til ved uheldet.
 
Det var derfor noget af en overraskelse, da Jan Fogh modtog en indkaldelse til retten i Horsens i sin e-boks syv dage forud for retsmødet. I anklageskriftet står, at Jan Fogh er tiltalt for at have tilsidesat væsentligt hensyn til færdselssikkerheden ved ikke at holde tilpas afstand og ikke udvise agtpågivenhed, da den forankørende lastbil satte farten ned eller standsede helt for at dreje.
 
»Jeg er ærligt talt rystet. Jeg var slet ikke klar over, der lå en sag. Og havde jeg vidst det, havde jeg da rykket for det,« lød det fra Jan Fogh umiddelbart efter, han havde modtaget indkaldelsen.
 
Et lille bump og ikke mere
 
Ved gårsdagens retsmøde, hvor der ingen vidner var indkaldt, fik Jan Fogh mulighed for at komme med sin forklaring på, hvad der skete den dag, han påkørte den forankørende lastbil.
 
»Jeg fik fortalt dommeren, det jeg gerne ville - at jeg nåede at tænke i sekundet inden uheldet, at jeg ikke skulle trække til venstre, for så ville jeg ramme personbilerne, så derfor trak jeg til højre og fik drejet over, så jeg ramte lastbilen foran med den side, jeg sad i. Det viser alle de billeder, der i dag (torsdag red.) blev fremvist i retten. Min advokat havde fundet ham den rumænske chaufførs forklaring frem, og han havde lige efter uheldet forklaret, at han mærkede et lille bump og ikke mere end det,« siger Jan Fogh.
 
Der bliver afsagt dom i sagen i denne uge. Jan Foghs advokat mener, det er et godt tegn, at dommeren skulle have tid til at se yderligere på sagen og ikke afsagde dom med det samme.
 
Jan Fogh har ikke ventet på sagen, for han var ikke klar over, at der var en sag. Men han venter nu. På sagens udfald. Og skulle der ske det, at han taber sagen, er der allerede taget en beslutning.
 
»Så anker jeg. Lige på stedet. Når jeg føler mig uretfærdigt behandlet, så kæmper jeg,« slutter Jan Fogh.
 
 
 

Læst i alt:

2754 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke