24. september 2020 - 01:47

App linkNu på Google Play

Chauffør indkaldt i retten to år efter uheld: - Jeg er rystet

24. september 2020 - 01:47

For to år og fire dage siden var lastbilchauffør Jan Fogh involveret i et uheld, hvor han påkører en forankørende lastbil. Et uheld hvor Jan Fogh brækker hånden og får nogle slemme knubs flere steder på kroppen.

 

Jan Fogh bliver dagen efter uheldet oplyst af en betjent, der kontakter ham, at han sikkert vil få en bøde på 1.000 kroner. Den forankørende lastbil er en rumænsk lastbil med en udenlandsk chauffør bag rattet, der ikke kommer noget fysisk til ved uheldet.

 

Derfor er det en mildest talt overrasket Jan Fogh, der netop, to år og fire dage senere, har modtaget en indkaldelse til retten i Horsens, hvor sagen skal for 1. oktober.

»Jeg er ærligt talt rystet. Jeg var slet ikke klar over, der lå en sag. Og havde jeg vidst det, havde jeg da rykket for det. Det er ikke rimeligt, at der går mere end to år, og så dukker der en indkaldelse til retten op. Jeg skal møde i retten 1. oktober, så jeg har syv dage (fra modtagelse af brevet red.) til at finde en advokat, der skal have tid til at sætte sig ind i sagen. Det er ikke rimeligt,« siger Jan Fogh.

 

I anklageskriftet fra Sydøstjyllands Politi står, at der nedlægges påstand om bødestraf og betinget frakendelse af førerretten. Jan Fogh er tiltalt for at have tilsidesat væsentligt hensyn til færdselssikkerheden ved ikke at holde tilpas afstand og ikke udvise agtpågivenhed, da den forankørende lastbil satte farten ned eller standsede helt for at dreje.

»Bliver jeg dømt i sagen, så er det sådan det er. Men får jeg en betinget frakendelse af kørekortet 1. oktober, så bliver jeg dobbelt straffet, som jeg ser det. For havde jeg været involveret i et andet uheld de seneste to år, så var den her sag jo kommet op, og så havde det måske været den omstændighed der gjorde, at jeg så helt havde mistet kortet. Så for mig at se har jeg jo sådan set haft en ”betinget straf” hængende over hovedet uden at vide det,« lyder det fra Jan Fogh.

Med kniven for struben

Han er både forvirret og rystet over det brev, der dumpede ind i hans e-boks med indkaldelse til retten. Og det hele har sat tanker omkring fremtiden på overarbejde.  

 

 »Siden i går (tirsdag red.) hvor jeg modtog brevet har jeg nået at tænke flere gange, at jeg ikke skal være lastbilchauffør længere. Jeg føler i forvejen, vi går med kniven for struben konstant, og så sker det her. Jeg er en mand med styr på tingene i mit liv i alle henseender, og havde jeg haft den mindste lille tanke om, at der var en sag her, så havde jeg fulgt op på det. Jeg synes ikke man kan behandle mennesker sådan, som politiet gør her,« slutter Jan Fogh.

Lastbil Magasinet har bedt Sydøstjyllands Politi om at kommentere på sagen. Vi har stillet følgende spørgsmål:

 

- Hvorfor går der så lang tid, før Jan Fogh bliver indkaldt til retsmøde?

- Blev chaufføren oplyst om (umiddelbart efter uheldet), at han ville blive indkaldt til retten på grund af sagen?

- Er det normal arbejdsgang, at der går mere end to år, før de involverede parter bliver indkaldt til retsmøde i en sag af denne karakter?

- Der er gået mere end to år fra uheldet skete - er sagen ikke forældet?

- Hvis chaufføren (Jan Fogh) havde været involveret i et andet uheld eller lignende i de to år, der er gået, ville det vel have haft konsekvenser, at der allerede lå en sag - og så ville det have været en skærpende omstændighed ved et evt. nyt uheld. Bliver chaufføren ikke "dobbelt-straffet", når der går så lang tid fra uheld til retsmøde/en evt. dom?
- Er det rimeligt, at en person skal hives i retten mere end to år efter et uheld i en sag, personen ikke engang vidste var en sag?

Sydøstjyllands Politi er ikke vendt tilbage med svar inden redaktionens afslutning.

Læst i alt:

1978 gange

Læses i øjeblikket af:

2

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke