23. marts 2019 - 13:00

App linkNu på Google Play

Chauffør kåret for sit arbejde med trafiksikkerhed

23. marts 2019 - 13:00

For at anerkende den enorme indsats, som chauffører rundt om i virksomhederne dagligt yder for at højne trafiksikkerheden, kårer Rådet for Sikker Trafik, 3F og DTL nu Årets Chauffør 2019. Prisen skal være med til at fremhæve en særlig indsats, som en chauffør har ydet for sin egen og kollegernes trafiksikkerhed.

 

Prisen som Årets Chauffør 2019 er i dag netop blevet overrakt til chauffør Erik Emil Hansen fra Nagel Liller A/S.

 

»Prisen Årets Chauffør 2019 går til en ildsjæl, som har præsteret en stor og vedvarende indsats med at informere sine kolleger om trafiksikkerhed, og som har givet dem konkrete redskaber til at gøre hverdagen sikrere. Årets prismodtager har blandt andet givet kollegerne konkrete råd til at undgå højresvingsulykker igennem korrekt indstilling af sidespejle samt råd om sund levevis. Med prisen ønsker vi at minde alle chauffører om, at deres indsats er vigtig og værdsat,« siger Mathias Hjorth Frederiksen, projektleder i Rådet for Sikker Trafik.

Når erhvervskøretøjerne undgår at blive involveret i ulykker, er det ikke kun til gavn for trafiksikkerheden, men også til gavn for vognmandens bundlinje. Selvom det vigtigste naturligvis er at undgå dræbte og tilskadekomne, er den økonomiske faktor ikke til at overse.

 

»Når vi taler med vognmændene, som er vores medlemmer, er det tydeligt, at de for alt i verden forsøger at undgå ulykker, da de menneskelige omkostninger kan være meget store. Samtidig ved vi, at selv mindre ulykker koster mange penge i udbedring af skader og tabt omsætning, så der er kun gode grunde til at arbejde aktivt med trafiksikkerheden. Derfor er den ekstraordinære indsats, som dagens prismodtager har ydet, vigtig på mange parametre,« siger Erik Østergaard, direktør i DTL.

Når en medarbejder tager et ansvar for kollegernes sikkerhed, har det udover de åbenlyse sikkerhedsmæssige fordele den effekt, at det i mange tilfælde styrker holdånden på arbejdspladsen.

 

»Det er tydeligt, at ildsjæle på arbejdspladserne i transportbranchen har en stor betydning for det sammenhold, der er på arbejdspladsen. Samtidig er de med til at skabe forandringer i den kultur, der for eksempel er afgørende for at få trafiksikkerhed ind under huden. Derfor er vi med til at uddele prisen som Årets Chauffør 2019, fordi vores erfaring siger, at den enkeltes indsats er afgørende for hele holdes præstation,« siger Flemming Overgaard, forhandlingssekretær i 3F Hovedstaden.

 

I år vinder chauffør Erik Emil Hansen fra Nagel Liller A/S, der igennem en årrække har været engageret i trafiksikkerhed og sine kollegers sundhed. Erik Emil har med sin direkte facon og store kontaktflade blandt chauffører i hele landet en evne til konstant at sætte fokus på trafiksikkerheden i branchen. Hans fokus på at forebygge højresvingsulykker igennem korrekt indstilling af spejle er et godt eksempel på et konkret tiltag, der har en effekt ude i trafikken.

Erik Emil Hansen har også fokus på sundhed og søvn særligt blandt de kolleger, som ofte kører natkørsel. Han har givet gode råd om kost og ernæring samt metoder til, at man kan møde udhvilet op på sit job, da de to elementer hjælper med at holde koncentrationen om natten. Han er også aktiv i organisationslivet som formand for Godschaufførernes Landsklub under 3F.

Læst i alt:

1230 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke