18. maj 2021 - 01:46

App linkNu på Google Play

Chauffør: Manglen på toiletter betyder røven i skovbunden

Chauffør: Manglen på toiletter betyder røven i skovbunden

18. maj 2021 - 01:46

Jakob Bargmann

Der bør laves opføres langt, langt flere toiletter på de danske rastepladser og i industriområder. Det er meldingen fra chauffør Jan Harry Nielsen fra Rønnede. Han kører for Anco med skibscontainere på Sjælland og fortæller, at det er et kæmpe dagligt problem, at der er så langt mellem toiletterne - Og når der så endelig er et toilet, så er de ifølge chaufføren ofte så uhumske, at man oftest har lyst til at forlade det igen.

 

- Alle steder, hvor der er lastbilparkering, bør der være toiletter. Det kan ikke være rigtigt, at vi skal jagte rundt i byen for at finde toiletter. Alle industriområder bør have p-pladser til lastbiler med tilhørende toiletter, mener Jan Harry Nielsen.

- Arbejder man på et kontor, er der måske fire toiletter til 30 mand. Er du chauffør, er der måske bare ét toilet til 70 mand – ja, hvis det da overhovedet kan gøre det, siger Jan Harry Nielsen, der også retorisk spørger, hvad det gør ved hele hygiejnesituationen omkring toiletterne, at så mange mennesker skal deles om så lidt.

 

Samtidig har han svært ved at forstå kritikken af chauffører, især af de østeuropæiske - der træder af på naturens vegne i netop naturen – for ifølge den sjællandske chauffører er der så langt imellem toiletterne, at du ikke kan planlægge efter det.

 

- Man er jo nødt til det, fordi der er for langt imellem toiletterne. Jeg har også selv haft røven i skovbunden – og det må du gerne skrive - men dækker det til bagefter. Når du skal, så skal du, siger Jan Harry Nielsen.

De manglende toiletter er blevet et politisk tema i forbindelse med de igangværende infrastrukturforhandlinger. Venstre vil afsætte 200 millioner kroner til blandt andet flere toiletter på rastepladserne langs landevejsnettet.

 

Den udbredte mangel på offentlige toiletter har tidligere været et varmt tema, og det er rundt i hele landet, at chauffører og vognmænd påpeger, at der mangler offentlige toiletter.

 

Manglen på fornuftige sanitære forhold er også blevet påpeget som en hæmsko til at få flere kvinder til at søge chaufførbranchen.

Læst i alt:

1599 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger