12. april 2021 - 12:06

App linkNu på Google Play

Chauffører dømt for ’flyvende’ is fra taget af deres lastbiler

Chauffører dømt for ’flyvende’ is fra taget af deres lastbiler

12. april 2021 - 12:06

Onsdag og fredag i forrige uge blev to lastbilschauffører dømt for at have kørt med is på taget af deres lastbilers sættevogne. Det var til gene og fare for de øvrige trafikanter, når isen faldt ned på kørebanen.
 

Første sag, der blev afgjort ved retten i Kolding onsdag den 7. april, stammer fra den 30. januar 2019, hvor en 65-årig lastbilchauffør fra Letland kørte med is på taget af lastbilens sættervogn på motorvejen ved Kolding. Den 65-årige fik en betinget frakendelse af førerretten i 3 år.

 

Anden sag, der blev afgjort ved Retten i Sønderborg, fredags 9. april er fra 1. februar i år, hvor en 45-årig chauffør fra Bulgarien ligeledes kørte med is på taget til gene for de øvrige trafikanter. Chaufføren kørte på den Sønderjyske Motorvej omkring Vojens. Den 45-årige blev idømt en bøde på 2.500 kr. og fik også en betinget frakendelse af førerretten.  

Begge sager blev til, fordi bilister de pågældende dage valgte at kontakte politiet for at anmelde lastbilchaufførerne. De guidede herefter politiet til lastbilerne, som herefter fik standset chaufførerne.

 

Ingen af chaufførerne var mødt op i retten, så begge blev dømt som udeblevne.

Læst i alt:

3940 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger