7. oktober 2020 - 01:47

App linkNu på Google Play

Chauffører får kold skulder: »Vi er skuffede«

Chauffører får kold skulder: »Vi er skuffede«

Skuffelsen og frustrationen er enorm hos dyretransportchaufførerne, som stadig må betale, når de får et dyr med på ladet, der viser sig at være ikke-transportegnet. Genrefoto

7. oktober 2020 - 01:47

Jakob Bargmann

Det er ikke lykkedes dyretransportchaufførerne at opnå lydhørhed blandt Christiansborg-politikerne om problematikken med bøderne, der hagler ned over chaufførerne i sagerne om dyrenes transportegnethed.

 

Efter et stormøde blandt chaufførerne 19. september i Kolding har chaufførerne ellers stillet et ultimatum om, at de inden for én måned vil have fødevareminister Mogens Jensen (S) i tale, og ellers vil de trække håndbremsen og lade lastbilerne stå.

 

Lastbil Magasinet har flere gange belyst sagen, men endnu er det altså ikke lykkedes chaufførerne at nå igennem til Christiansborg-politikerne. Forleden optrådte talsmanden for dyretransportchauffør-gruppen, Torben Grønhøj Jensen, i et indslag på regional tv om problematikken, derudover er det ikke lykkedes chaufførerne at nå ud til tv-mediet.

Hos Fødevareministereriet henviser man til dyrevelfærdsordfører Anders Kronborg (S), og fra ordføreren lyder det til Lastbil Magasinet, at han ikke er ”klar til at slække på dyrevelfærden”, men at han da er villig til drikke en kop kaffe med dyretransportchaufførerne for at høre deres synspunkter.

 

»Jeg tror ikke, vi kan bruge det til noget at drikke kaffe med ham. Det, vi har brug for, er at komme på landsdækkende tv, så vi kan få fødevareministeren i tale,« siger Torben Grønhøj Jensen.

 

Efter chaufførernes møde i Kolding 19. september og en efterfølgende fælles udtalelse fra chaufførerne med et ultimatum om, at de vil lade bilerne stå, hvis ikke bøderne bliver taget af bordet, var også flere brancheorganisationer på banen for at forsvare chaufførerne over for de her transportegnetheds-bøder, der løber op i flere tusinde kroner. Bøder, chaufførerne bliver mødt med, når der ryger et dyr med på transporten, som ved ankomsten til slagteriet af dyrlægerne bliver vurderet som ikke-transportegnet.

Men siden da er er der altså ikke sket noget nyt.

 

»Nu holder vi et telefonmøde i styregruppen søndag – vi er otte mand i styregruppen – og så indkalder vi sandsynligvis til et nyt stormøde i næste weekend. Nu må vi se på, hvordan det kan lade sige gøre i forhold til corona-restrektionerne,« siger Torben Grønhøj Jensen, der her mere end tre uger efter første møde i Kolding bekræfter, at truslen om, at chaufførerne lader lastbilerne stå, står ved magt.

 

Er det egentlig kutyme, at chaufførerne betaler de her bøder af egen lomme?

 

»Ja, ude ved de små vognmænd, der betaler man bøderne selv,« siger Torben Grønhøj Jensen.

 

Læst i alt:

2174 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke