4. november 2019 - 01:47

App linkNu på Google Play

Bødeforhøjelser: Chauffører forsøger at samle 50.000 støtter

Bødeforhøjelser: Chauffører forsøger at samle 50.000 støtter

4. november 2019 - 01:47

Jakob Bargmann

En gruppe chauffører har nu valgt at fremsætte et borgerforslag, der skal gøre op med bødestramningerne for sikkerhedskritiske fejl og mangler ved tunge køretøjer, som træder i kraft 1. januar 2020.

 

I forslaget lyder det blandt andet, at ” i stedet for at de nye bødetakster kun omfatter chauffører, skal de omfatte alle indregistrerede køretøjer, eller som minimum alle indregistrerede køretøjer til erhvervsbrug, uanset størrelse og vægt, for at øge rimeligheden af de skærpede bødetakster hele landet over samt trafiksikkerheden. Ellers skal nye bødetakster annulleres”.

 

Fejl vi ikke kan tjekke

 

En af forslagsstillerne, chauffør Mike Uhrskov Rasmussen, fortæller, at forslaget er stillet, fordi det er meget uretfærdigt, at chauffører risikerer at få store bøder for fejl, de ikke har en chance for at konstatere.

 

»Der er nogle af de her fejl, vi ikke kan tjekke,« siger han og nævner for eksempel en skævbremsning på traileren eller en dækskade.

 

Han mener ikke, der er nogen vej uden om, at stramningerne af færdselsloven skal laves om.  

 

»Jeg håber, at borgerforslaget opnår at få de 50.000 stemmer, så det kan blive fremsat i Folketinget,« siger Mike Uhrskov Rasmussen.

 

Han er til daglig chauffør hos Peder Østergaard i Tulstrup ved Ikast og har kørt lastbil i seks år.

Kan risikoen for de her skærpede bøder få dig til at stoppe som chauffør?

 

»Jeg regner med, jeg fortsætter, men jeg føler mig meget utryg ved det her. Der er lagt op til den enkelte betjent at vurdere, hvad der er kritisk, og jeg er utryg ved, at tingene ikke er mere klare,« siger han.

 

 

- Vi misforstår ingenting

 

 

Transportminister Benny Engelbrecht har meldt ud, at der i den seneste tid i chaufførbranchen desværre har været en del ”misforståelser” om ændringen af bødeniveauet for alvorlige sikkerhedskritiske fejl og mangler ved tunge køretøjer.

Men siden har advokat og ekspert i strafferetlige færdselssager Jacob Forman flere gange påpeget, at chaufførerne ikke har misforstået noget, og at chaufførerne vil blive dømt i denne type sager af en anklagemyndighed, som han kalder ”grænsesøgende”.

Mike Uhrskov Rasmussen påpeger også, at chaufførerne ikke misforstår noget.

 

»Jovist, ministeren siger, vi har misforstået tingene. Men for os handler det her om størrelsen på bøderne og ikke nye typer af fejl,« siger han.

 

Borgerforslaget kan ses her.

 

 

Om borgerforslag:

 

Ordningen om borgerforslag går ud på, at alle personer med stemmeret til folketingsvalg kan stille et borgerforslag, hvis mindst 3 personer vil være medstillere af forslaget, og det overholder reglerne for ordningen. Hvis 50.000 borgere med stemmeret til folketingsvalg herefter støtter borgerforslaget, kan det blive fremsat som beslutningsforslag og behandlet og stemt om i Folketingssalen. (Kilde: Borgerforslag.dk)

Læst i alt:

5055 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger