18. maj 2022 - 12:15

App linkNu på Google Play

Chauffører kører til sygehuset med gode oplevelser

18. maj 2022 - 12:15

Jakob Bargmann

At levere gode oplevelser til børn ramt af sygdom, det er idéen med ”Lastbiler for børn”, som siden 2016 jævnligt har besøgt hospitaler rundt om i landet, så børnene har kunnet få et afbræk fra sygehuset i form af nogle gode timer i og omkring en lastbil.

 

På lørdag den 21. maj klokken 10 - 12 lægger "Lastbiler for børn" vejen forbi Viborg Sygehus. Her vil børnene få en "Lastbiler for børn"-pose med en hjemmelavet bamse, armbånd og malebog og nogle gode timer i selskab med de tunge køretøjer. På lørdag kan børnene nemlig både se, kravle og dytte, lige så meget de kan og vil i lastbilerne.


- På lørdag skulle vi gerne op på en 11-12 biler. Der er to forvogne med, en kassebil med trailer, og resten er trækkere, siger lastbilchauffør Marianne Kjær Jensen.


Hun er tovholder for "Lastbiler for børn" i Viborg. For år tilbage prøvede hun selv at være indlagt i flere måneder med et barn, der var for tidligt født.


- Så får vi bilerne dirigeret ind på pladsen. Der skal være plads til, at en ambulance kan komme ind. Dørene åbnes, og chaufførerne trækker sig væk. Der kommer også børn udefra. Mange børn kan ikke komme ud fra sygehuset. En del vinker fra vinduet, og så kommer vi op til dem, der ikke kan komme ned. Vi har fx fjernstyrede lastbiler med. Det giver simpelthen gåsehud at være med den dag, siger Marianne Kjær Jensen.


Frivilligt

Lastbiler for børn er en forening, og alle de aktive chauffører gør en frivillig indsats for at støtte børneafdelingerne rundt om på sygehusene.


- Støtter man med 50 kroner om året, så er man medlem. Man kan også støtte med andet beløb. Pengene går ubeskåret til børneafdelingerne på sygehusene. Denne gang Viborg, oplyser Marianne Kjær Jensen.


Marianne Kjær Jensen fortæller, at ”Lastbiler for børn”, ud over at give børnene på sygehuset en pause fra de hvide vægge og fra sygdom, kan være med til at give børn ude fra et billede af, at et sygehus ikke er så slemt, og at lastbiler og chauffører vil hjælpe med at give en spændende dag til alle.


Chaufførerne mødes i Viborg lørdag formiddag, hvorefter de i samlet flok vil køre fra Volvo Truck Center til sygehuset.

 

 

www.lastbilerforborn.dk kan du læse mere om foreningen og om medlemskab.

Læst i alt:

3110 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke