10. december 2020 - 01:46

App linkNu på Google Play

Chauffører: - Vi har en plan

Chauffører: - Vi har en plan

10. december 2020 - 01:46

Jakob Bargmann

Det er nu godt halvanden måned siden, utilfredse dyretransportchauffører i den 11. time fik hul igennem til det politiske system om sagen om bøderne rettet mod chaufførerne i forbindelse med sagerne om dyrenes transportegnethed.

 

30. oktober havde dyretransportchaufførerne og branchens organisationer et møde med repræsentanter fra Justitsministeriet og Fødevareministeriet, efter chaufførerne i længere tid havde truet med at nedlægge arbejdet, hvis ikke de fik fødevareministeren i tale for at få bøderne rettet mod chaufførerne taget af bordet.

Chaufførernes talsmand, Torben Grønhøj Jensen, fortæller, at man siden mødet 30. oktober har givet politikerne arbejdsro indtil midt i januar, hvorefter man skal mødes igen med repræsentanter fra Justitsministeriet og Fødevareministeriet.

 

- Så er der gået et par måneder, og så hører vi, hvad vi kan finde ud af. Vi har en løsningsmodel parat. Den går på, at de praktiserende dyrlæger, når de har godkendt en besætning, og der alligevel kommer et ikke-transportegnet dyr med til slagteriet, ja, så må Fødevarestyrelsen tage den med de praktiserende dyrlæger og ikke med os, siger Torben Grønhøj Jensen.

- Vi skal præsentere modellen, og derfor inviterer vi nok også nogle med fra landbruget til næste møde så vi bliver en bred vifte til at sikre den bedst mulige løsning. Jeg tænker, mødet bliver online, og jeg tænker, organisationerne skal være med igen, fortsætter Torben Grønhøj Jensen.

Tror du det vil betyde noget for jeres sag, at vi netop har fået ny fødevareminister. (Rasmus Prehn, red). For godt nok har I fået en dialog i gang med det politiske system, men Mogens Jensen mødtes jo ikke med jer?

- Jeg ved ikke, om det betyder noget med en ny minister på området, men vi kan håbe, han vil være med til at mødes med os. Vi vil også gerne have fødevareordførerne med ud at køre, så de kan se, hvordan tingene foregår. Så kan de få en kedeldragt på og komme med os ud tidligt om morgenen.

- Det er jo også sådan, at mink-sagen og covid 19 har overskygget alt andet. Da vi var lige ved at få rigtigt hul igennem, slog vi nye smitterekorder med covid 19. Men de ved godt, hvem vi er på Christiansborg, og at vi kræver en ganske simpel ret til ikke at blive straffet for noget, vi ikke er skyld i. Vi har ikke været urimelige i det, vi kræver, og det er sådan, at alle, der kører med dyr, kan lide at have med dyr at gøre og mener, at dyrevelfærd kommer før alt andet.

Læst i alt:

1086 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger