1. juli 2021 - 16:00

App linkNu på Google Play

Chaufførerne får ikke flere toiletter: Et spørgsmål om balance og prioritering

Chaufførerne får ikke flere toiletter: Et spørgsmål om balance og prioritering

1. juli 2021 - 16:00

Flere toiletter på de danske rastepladser, skal der kigges langt efter i den aftale, Folketingets partier netop har indgået om den danske infrastruktur frem til 2035.

 

Faktisk er der ikke afsat en eneste krone til at forbedre eller etablere toiletfaciliteter på de rastepladser, hvor der er brug for det.

 

Det vil Lastbil Magasinet gerne have et par svar til, hvordan det kan være. Derfor har vi stillet transportminister Benny Engelbrecht følgende spørgsmål:

 

I infrastrukturplanen 2035 er der afsat 50 millioner kroner til udvidelse af seks rastepladser langs statsvejnettet med henblik på at etablere flere parkeringspladser for modulvogntog og andre lastbiler. Men flere toiletter på rastepladserne langs statsvejnettet - som er noget transportbranchen, blandt andre ITD, har efterlyst gennem længere tid, er ikke nævnt i aftalen. Hvorfor ikke?

Kan vi forvente, at der bliver fundet penge til flere toiletter/forbedrede faciliteter på de danske rastepladser - til gavn for lastbilchaufførerne - et andet sted end i infrastrukturplan 2035?

 

Transportministeren har, efter halvandet døgns svartid, formuleret dette på mail:

 

- Vi har netop indgået en aftale med mere end 160 milliarder til infrastruktur i hele Danmark herunder også 50 millioner kroner til udvidelse af seks rastepladser langs statsvejnettet. Jeg har fuld forståelse for, at der nogle, der havde ønsket mere - sådan vil det nok altid være. En så stor og bred aftale vil altid indeholde prioriteringer og balancer. Med aftalen er det prioriteringer, som alle Folketingets partier er en del af.

Så må kampen fortæstte

Vognmændenes organisation, ITD, meldte sig på banen om emnet umiddelbart efter infrastrukturplan 2035 blev præsenteret.

 

- Overordnet er vi glade for infrastrukturaftalen og tilfredse med, at der nu er afsat 50 mio. kr. til parkeringspladser til lastbiler. Men når det er sagt, så er der et stykke vej op til de 200 mio. kr., der blev talt om til at hæve standarden på rastepladserne og til sanitære forhold, siger politisk chef hos ITD, Henriette Kjær og tilføjer et ”men”.

 

- Kampen fortsætter i forhold til at få forbedret forholdene for chaufførerne på rastepladserne, og man skulle da mene, at det var noget, der kunne stå højt på dagsordenen hos regeringen og dens støttepartier. Vi vil blive ved med at fremføre vores synspunkter om flere toiletter og højnet standard.

Hos den anden store vognmandsorganisation herhjemme sagde adm. direktør Erik Østergaard, at han tog det for givet, at indsatsen for flere p-pladser på rastepladserne også omfatter toiletfaciliteter.

 

De seks rastepladser langs statsvejnettet hvor planen er, at der skal etableres flere parkeringspladser for modulvogntog og andre lastbiler er Hylkedal V, Tuelsø S, Øster Løgum V, Tappernøje Ø, Skærup V og Rønninge N.

 

Infrastrukturaftalen indebærer, at der samlet investeres og igangsættes nye initiativer på transportområdet for 105,8 mia. kr. i perioden 2022-2035. Sammen med de igangværende investeringer, fornyelse og vedligeholdelse udgør investeringerne på transportområdet i alt ca. 161 mia. kr., hvoraf ca. 64 mia. kr. går til veje, ca. 86 mia. kr. går til jernbaner, og ca. 11 mia. kr. går til en række puljer og øvrige initiativer.

Læst i alt:

702 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger