25. november 2021 - 09:39

App linkNu på Google Play

Chaufførmangel: - Jeg tror snarere, at løn- og arbejdsvilkår er den store udfordring

Chaufførmangel: - Jeg tror snarere, at løn- og arbejdsvilkår er den store udfordring

Transportordfører Anne Valentina Berthelsen (SF).

25. november 2021 - 09:39

Jakob Bargmann

Der skal være en høring om chaufførmangel på Christiansborg. Det blev en udløber af det samråd, som Venstre tirsdag havde indkaldt transportminister Benny Engelbrecht (S) til om netop manglen på chauffører.

 

Det var SF’s transportordfører, Anne Valentina Berthelsen, som bragte ideen på banen, som straks vandt gehør hos de øvrige transportordførere.

 

- Nu er det ikke for at træde i det, men jeg er som bekendt nok det tætteste, vi kommer på et ungt menneske i den her ordførerkreds (Anne Valentina Berthelsen er 27 år, red.), og hvis det skulle være gået nogens næse forbi, så er jeg også den eneste kvinde, i hvert fald i det her lokale, sagde hun.

Hun peger på, at flere unge mennesker har brug for at finde ud af, hvad de skal med deres liv - det skulle hun i hvert fald selv - og hun mener ikke, at det er her den store udfordring ligger - at de unge skal tidligere i gang med at køre lastbil.

 

- Jeg tror snarere, at det er løn- og arbejdsvilkår, der er den store udfordring, sagde Anne Valentina Berthelsen og bragte ideen om en bredere drøftelse af chaufførmanglen på banen.

 

- Et godt sted at starte kunne være at have en eller anden form for drøftelse med de parter, som er involveret i det her. Det være sig fagbevægelsen, uddannelser, vognmænd og så videre. De må have nogle input til, hvordan vi løser det her. Det er vel det mindste, ministeren kan gøre – at høre dem ad. Enten må vi have et nyt samråd, eller også må ministeren indkalde til en eller anden drøftelse med de her parter, så vi kan høre, hvad de siger. Der er mange gode ideer her, men vi kommer ikke til at løse problemet inden for det næste kvarter, sagde hun.

Transportministeren kaldte straks forslaget fra SF-ordføreren en god idé.

 

- Jeg vil tilbyde, at vi i fællesskab mellem mit ministerium og udvalget får taget en drøftelse. Det kunne være i form af en høring eller noget tilsvarende. Hvor vi beder dels arbejdsmarkedets parter om at komme, men også får nogle unge, som måtte have erfaring på det her område, til at komme og bidrage, og givetvis også nogle af de uddannelsesinstitutioner, der er på området. Det kunne da være helt relevant.

 

- Det er fint nok, at vi ”gamle nisser” synes, det kunne være fint nok at rekruttere nogle, der er unge, og nogle, der er oppe i årene. Men det vil være lige så nyttigt at høre nogle, der har fingeren på pulsen og kan sige noget om, hvorfor de blev chauffør.

Vestres transportordfører, Kristian Pihl Lorentzen, der havde indkaldt til samrådet, er glad for, at der nu kommer en høring.

 

- Jeg vil gerne kvittere for det gode forslag om, at vi laver en drøftelse/høring, hvor vi ordførere eller andre interesserede fra udvalget kan være der sammen med folk fra branchen; 3F, vognmandsorganisationer, Dansk Persontransport osv., hvor vi prøver at drøfte nogle af de her løsninger og få en fælles viden og en fælles forståelse af det her og så finde nogle veje ud af det her. Så har jeg ikke brug for et samråd mere, hvis vi får gang i sådan et møde, sagde Kristian Pihl Lorentzen.

Læst i alt:

1183 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke