29. april 2020 - 14:05

App linkNu på Google Play

Corona: Vognmænd skriger på svar om studenterkørsel

Corona: Vognmænd skriger på svar om studenterkørsel

29. april 2020 - 14:05

Jakob Bargmann

De river sig i håret lige nu ude i branchen for studenterkørsel. For de er dybt afhængige af hurtigst muligt at vide, om det bliver tilladt at køre studenterkørsel eller ej på grund af coronaen.

 

For hvad stiller de op med årets planlagte kørsler, og hvad med økonomien i det hele og alle pengene, der er brugt på forberedelser som syn, forsikringer og opgraderingerne af køretøjerne. Og hvad med alle de chauffører, der har taget fri fra andet arbejde for at kunne køre studenterkørsel. Hvor længe kan man holde dem reserverede, uden de ved, om de skal ud at køre eller ej?

 

Ja, spørgsmålene er mange, og der er stadig mange ubekendte.

Christian Lykke, indehaver af Dansk Studenterkørsel i Østbirk, er selvsagt frustreret over situationen. Virksomheden har 25 lastbiler til studenterkørsel.

 

Christian Lykke driver også en webportal, bookstudenterkørsel.dk, som kobler udbydere af studenterkørsel op fra hele Danmark. Og han fortæller, at han derfor på vegne af bookstudenterkørsel.dk har rettet henvendelse til en stribe myndigheder for hurtigst muligt at få en konkret tilbagemelding på, om det bliver tilladt eller ej at køre studenterkørsel til sommer.

 

»Jeg har fået så mange vage svar. Ingen har sagt, hvornår vi kan forvente en udmelding. Kunne de så ikke bare sige, det kan ikke lade sig gøre, i stedet for at holde os hen,« siger Christian Lykke.

 

Der er jo også hele spørgsmålet om at kunne holde afstand, og at man ikke må være forsamlet flere end ti mennesker. Det kan jo ikke lade sig gøre på lastbilen?

»Der er ikke et teknisk forbud i retningslinjerne om afstand. Der er ikke noget påbud. Forbuddet mod at samle sig mere end 10 personer gælder til 10. maj, og så kan vi ellers ikke få mere at vide.«

 

Christian Lykke påpeger, at chauffører i andre jobs har taget fri for at køre studenterkørsel, og de vil selvfølgelig også vide, om de skal ud at køre.

 

Hvad kommer den her situation til at betyde økonomisk for Dansk Studenterkørsel?

 

»Det aner jeg ikke endnu. Det kommer an på, om der kommer et decideret forbud. Enten skal der laves et forbud, eller også må man sige, det er helt ok at køre studenterkørsel. Sig, om vi må være to meter eller tættere sammen i ti timer på en lastbil, for ingen kan drive forretning på vage udmeldinger.«

»Men jeg tvivler da på, hvor mange i branchen der har likviditet til at betale et helt års omsætning,« tilføjer han.

 

Kan I ikke bare sige ”ok, så dropper vi studenterkørsel til sommer og udskyder den til senere”?

 

»Jamen afbryder man aftalerne, hvordan er man så stillet i forhold til at kunne opnå en eventuel kompensation. Og så vil det jo også kræve en ændring af bekendtgørelserne, da man kun må køre studenterkørsel i forbindelse med en netop afsluttet eksamen. Og hvad med chaufførerne, der skal køre. De skal også have fri,« lyder det retoriske svar fra Christian Lykke.

 

»Lige nu må vi bare køre på med forberedelserne,« understreger han.

Læst i alt:

2108 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger