9. november 2020 - 10:28

App linkNu på Google Play

Coronanedlukning: Hver tiende personbil er forsvundet - antallet af lastbiler stiger

Coronanedlukning: Hver tiende personbil er forsvundet - antallet af lastbiler stiger

Arkivfoto.

9. november 2020 - 10:28

Omkring ti procent af personbilerne er forsvundet fra det overordnede vejnet, efter regeringen iværksatte en ny delvis nedlukning af samfundet i forbindelse med anden bølge af Coronavirus herhjemme.  
 
Det viser de nyeste trafiktal fra Vejdirektoratet.  
 
- Regeringens opfordring til så vidt muligt at arbejde hjemme kan ses på vejene. Der er længere mellem personbilerne, men til gengæld er der kortere mellem lastbilerne. Det betyder med andre ord, at vi holder samfundet i gang, selvom vi holder afstand, arbejder hjemme og tager de nødvendige forholdsregler for sammen at begrænse smittespredningen. Der vil selvfølgelig være regionale forskelle, som vi eksempelvis ser i Nordjylland, hvor situationen er meget anderledes end i resten af landet, siger transportminister Benny Engelbrecht.  
 
Afdelingsleder Kasper Rosenstand fra Vejdirektoratet supplerer:


- Nu har den delvise nedlukning af samfundet efterhånden varet i nogle uger, og vi kan se, at antallet af personbiler på statsvejene har stabiliseret sig på et niveau, der ligger cirka ti procent under niveauet fra samme tidspunkt sidste år. Det tyder på, at danskerne har taget imod regeringens opfordring til at arbejde hjemme, så vidt som det er muligt.  
 
Samtidig med, at antallet af personbiler er faldet, er antallet af lastbiler på statsvejene imidlertid steget med 2-3% procent i forhold til samme tidspunkt sidste år.  
 
Det ser Kasper Rosenstand som et billede på, at samfundets vigtigste funktioner kører videre som vanligt, selv om regeringen har iværksat en delvis nedlukning.  
 
- Tallene for erhvervstransporterne er vigtige, fordi de illustrerer, hvordan det går med produktionen og servicefunktionerne,” siger Kasper Rosenstand. ”Og her kan vi se, at tingene kører videre til trods for den delvise nedlukning. Der bliver stadig bragt varer ud i butikkerne. Og der bliver stadig transporteret varer, gods og tjenesteydelser på tværs af landsdelene.  
 

Fakta:


Målingen strækker sig over ugerne 36-43.
Lastbiler defineres som køretøjer over 12,5 meter.

Læst i alt:

837 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger