DAF

18. december 2018 - 15:15

App linkNu på Google Play

DAF sender første elektriske lastbil i felt-test

18. december 2018 - 15:15

DAF Trucks har netop leveret virksomhedens allerførste 100% elektriske lastbil til den hollandske supermarkedskæde Jumbo. DAF har udviklet CF Electric i samarbejde med busfabrikken VDL, og lastbilen vil blive brugt af Jumbo til at levere varer til kædens supermarkeder i den sydlige del af Holland.

 

Jumbos administrerende direktør Frits van Eerd fik overleveret nøglerne til DAF CF Electric lastbilen af administrerende direktør for DAF Trucks Harry Wolters og koncerndirektør og administrerende direktør for VDL Groep Willem van der Leegte.

Idrifttagningen af den første DAF CF Electric er en vigtig milepæl for DAF Trucks, VDL og Jumbo. Leveringen af det 100% elektriske DAF erhvervskøretøj markerer begyndelsen på en række felttest, der vil omfatte både 100% elektriske lastbiler og hybridlastbiler.

Elektriske lastbiler til byområder

 

»Elektriske lastbiler ser ud til at blive standarden for distributionskørsel i byområder. Ikke i dag og heller ikke næste år, men afgjort inden for en overskuelig fremtid. Jeg er særligt stolt over, at dagen i dag markerer begyndelsen på et storstilet felttest, hvor DAF samarbejder med VDL og Jumbo. Dette projekt vil gøre os i stand til at indsamle nyttige data og drage nyttige erfaringer i forhold til både teknologien og de driftsmæssige aspekter. Efterfølgende kan vi bruge vores konklusioner til at sikre, at den endelige produktionsmodel er den ideelle løsning på fremtidens markedskrav,« siger Harry Wolters.

 

»I kraft af vores forretninger har vi en central plads i lokalsamfundet, og vores ultimative mål er at bruge elektriske køretøjer til at levere varer til 45% af vores supermarkeder. Inden 2020 håber vi at have reduceret CO2-emissionerne fra Jumbos vognpark med 50% sammenlignet med 2008,« siger Frits van Eerd.

Ingen emissioner og næsten lydløs

 

DAF CF Electric kan bruges til distributionskørsel inden for en radius på ca. 50 kilometer, den er emissionsfri ”on location”, og den støjer næsten ikke. Der er blevet installeret en ladestation ved Jumbo-distributionscenteret i Veghel, hvor lastbilen kan oplades. V-Storage, som er et joint venture mellem VDL Groep og Scholt Energy Control, arbejder sammen med det hollandske forskningsorgan TNO om at teste muligheden for at installere solpaneler, der kan levere strøm til ladestationen.

 

DAF CF Electric er en 4x2 trækker, der er udviklet til transport af op til 37 ton i byområder, hvor enkelt- eller dobbeltmonterede anhængere er standard. Køretøjet er baseret på DAF CF lastbilen – kåret til "International Truck of the Year 2018" – og betjenes elektrisk via E-Power-teknologien fra VDL.

Hjertet i denne intelligente drivlinje er en 210 kW elektromotor, der drives af en litium-ion-batteripakke med en samlet kapacitet på 170 kWh. CF Electric har en rækkevidde på ca. 100 kilometer, og det gør den velegnet til distributionskørsel i byområder. Batteriet kan lynoplades på 30 minutter, og en fuld opladning tager kun 1 time og 30 minutter.

Læst i alt:

921 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger