DAF

21. april 2020 - 01:44

App linkNu på Google Play

Flot DAF-topmodel til det sønderjyske

21. april 2020 - 01:44

Vognmand Lars Linnet fra Øster Løgum lidt nord for Rødekro i Sønderjylland har siddet bag et lastbilrat i ca. 10 år, de første otte år som chauffør, og de seneste knap to år som vognmand. Da han i fjor besluttede sig for at investere i en spritny lastbil for første gang, faldt valget på en DAF XF530 bogietrækker.

 

Lars Linnet kører for det meste med en 4-akslet walking floor-trailer med bl.a. korn- og foderstoffer, kalk, træpiller og lidt pallegods. Han kører over hele Danmark og endda helt til Sjælland, som han udtrykker det. Vogntoget er som regel læsset op til de maks. tilladte 56 tons vogntogsvægt, og det klarer 530’eren uden problemer.

»Jeg har valgt at få bilen leveret med Space Cab-førerhus. Det er lidt lavere end Super Space Cab’en, men det er alligevel meget rummeligt og komfortabelt og rigeligt stort til de 2-3 overnatninger, jeg har i bilen om ugen. Nogle steder skal jeg ind under siloer for at læsse og ind i nogle lader for at losse, og der er ikke 4 meters frihøjde alle steder. Derfor har jeg også reduceret højden på walking floor-traileren til 3,8 meter,« siger Lars Linnet.

 

Det er også praktiske hensyn, der gjorde, at Lars fik XF'eren leveret med højglanspolerede alu-fælge.

 

»De sparer egenvægt, de er nemme at holde rene, og så sparer jeg nok også en omgang maling i løbet af de planlagte seks års ejerskab i forhold til at have valgt stålfælge,« ræsonnerer Lars.

Bilen er opbygget med hydraulikanlæg, sideskørter, galge og komplet alu-dørk hos MJ’s Lastvognsopbyg & Service i Bylderup Bov, er polstret hos FIX Autopolstring i Hedensted og er klargjort til levering på ESA Trucks’ værksted i Kolding, hvor lastbilsælger Kim Lassen har stået for leveringen.

Læst i alt:

1790 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger