DAF

10. november 2020 - 01:44

App linkNu på Google Play

Første DAF XF kranbil med frontstøtteben leveret i Danmark

10. november 2020 - 01:44

K. Hansen Transport A/S i Vejen har fået leveret en 4-akslet DAF XF480-krantrækker, der som den første DAF XF i Danmark er opbygget med integreret frontstøtteben i kombination med en stor lastbilkran.

 

Den store HMF 7020-kran er af typen K7, dvs. med syv hydrauliske udskud. Den er desuden udrustet med en K6 flyjib med yderligere seks udskud, hvilket gør den velegnet til løft af f.eks. byggeelementer ved stor rækkevidde.

 

Medvirkende til dette er den avancerede opbygning med ekstra forstærkninger af kranbilens chassis og en avanceret underramme af sandwich-konstruktion. Den strækker sig fra bagkant af førerhuset hen under kranen og de integrerede hovedstøtteben til den ekstra støttebensbom bagest, så alle kranbilens fem støtteben er forbundet og udgør et meget vridningsstabilt fundament.

Den nye DAF XF480 var ved leveringen til K. Hansen Transport tilkoblet en ny nedbygget udtrækstrailer, en såkaldt hurtigløber, fra Bodex i Polen. Den 3-akslede hurtigløber er 11,5 meter lang i sammenskubbet position med en 4 meter lang repos og 7,5 meter nedbygget lad. Den nedbyggede del kan trækkes ud, så den forlænges med yderligere 5 meter til i alt 12,5 meter. Hurtigløberen er udstyret med fuld luftaffjedring på alle de tre aksler, hvoraf den bageste er medstyrende og kan hæves manuelt ved tomkørsel.

 

Bilens drivline består af en 12,9 liters DAF MX13-motor på 483 hk med MX-motorbremse, 12-trins ZF TraXon 12TX2620-gearkasse med fuldautomatisk gearskifte og kraftudtag for direkte hydraulikpumpe-montering samt enkeltreduceret DAF SR1347-trækaksel med 2,53:1 i udveksling og mekanisk differentialespærre.

Førerhuset er Spacecab-sovekabineførerhus med mellemhøjt tag, luksusstole med læderindtræk, læderrat, ekstra knappolstring af Fix Autopolstring, køleskab, oliefyr, ACC fartpilot, AEBS nødbremsesystem samt fremflyttet sensor for afstandsradar foran frontstøtteben, ekstra fjernlygter integreret i Spacecab-taget.

 

Opbygningen er udført af HMF i Galten, mens detaljer som bl.a. indbyggede lygter i taget er udført af PM Lastvognsservice i Hedensted.

 

Lastbilmægleren v/Carsten Lykke har stået for den samlede levering af hele køretøjet.

Læst i alt:

1633 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger