DAF

8. marts 2019 - 01:44

App linkNu på Google Play

Hollandsk Norges-bil til dansk vognmand

8. marts 2019 - 01:44

Mange danske vognmænd, der kører fast på Norge, vælger svenske lastbiler af hensyn til de to mærkers udbyggede servicenetværk nordpå. I vognmandsforretningen Tønder Handel & Transport, THT, tænker man anderledes.

 

THT har derfor for nylig fået leveret endnu en DAF fra ESA Trucks Danmark i Kolding i form af en XF530 FTS 6x2, dvs. en 3-akslet trækker med tvillingmonteret bogie, der er som skabt til Norges-kørsel for det velkendte speditionsfirma Håkull. Det ses bl.a. også på, at bilen har fået monteret OnSpot automatiske snekæder, der kan supplere de lovpligtige kæder, som bilen også medbringer på turene til Norge.

 

Endnu en detalje, som viser, at THT og deres chauffør Frank Jensen har styr på Norges-kørslen er, at den nye DAF XF bag førerhuset har fået monteret ekstra, bagudvendte arbejdslys, der kan trækkes ud til siderne og lyse skråt nedad, så chaufføren kan holde øje med snekæderne på bogien under kørslen.

Resten af bilen er også opbygget og specificeret med tanke på praktiske løsninger og effektivitet. Heldækkende sideskørter, heldækkende alu-dørk og høj galge, AdBlue-tank gemt væk under førerhuset, ophæng til snekæder, batterier i bageste overhæng med strømudtag osv. vidner om, at den nye DAF er et effektivt arbejdsredskab.

 

DAFs topmodel er udstyret med Paccar MX13-motoren på 530 hk/2600 Nm i kombination med en 12-trins ZF TraXon-gearkasse med fuldautomatisk skiftefunktion. Når det bliver glat, bidrager den ubegrænsede vægtoverføring fra bogie- til trækakslen også til bedre fremkommelighed, og det samme gør muligheden for uafhængigt at hæve og sænke den forreste og bageste aksel på den nye Schmitz-trailer, som THT fik leveret samtidig med den nye trækker.

Fire egne og 10-15 indlejede lastbiler

Tønder Handel & Transport er en lille virksomhed, som drives af Morten Mortensen og hans far Jens Mortensen i fællesskab. THT beskæftiger fire egne og 10-15 indlejede lastbiler.

 

Medarbejderne tages så vidt muligt med på råd ved investering i nyt materiel, og derfor har chauffør Frank Jensen også haft stor indflydelse på indretningen af førerhuset, der er plysset af BJ Autopolstring i Padborg og bl.a. udrustet med tv, kaffemaskine samt diverse ekstraudstyr fra DAFs liste af fabriksmonteret komfort- og sikkerhedsudstyr.

 

Firmaet fik to DAF’er leveret for et halvt og et helt år siden, og de har kørt upåklageligt med en god brændstoføkonomi, så derfor valgte THT igen en hollandsk trækker.

 

Salgskonsulent Kim Lassen fra ESA Trucks har stået for handlen.

Læst i alt:

2212 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger