DAF

23. februar 2021 - 01:44

App linkNu på Google Play

Malkekøerne skal have fodbehandling af ny DAF LF

23. februar 2021 - 01:44

Brovang Klovbeskæring i Løgumkloster har fået leveret en ny DAF LF 260 4x2 opbygget med fast lad og bagmonteret kran.

 

At lastbilen blev en DAF, er ikke helt tilfældigt. Indehaveren af Brovang Klovbeskæring, Tom Paysen, er nemlig uddannet DAF-lastbilmekaniker i sin tid.

 

- Jeg er dybt afhængig af min lastbil, for hvis den ikke kører, kan jeg ikke passe min forretning. Det er også derfor, at jeg nu for første gang har investeret i en helt ny bil, fastslår Tom Paysen.

 

Hans forretning består i at beskære klove på især malkekøer i det sønderjyske område. Det sker i en transportabel klovbeskæringsboks, som Tom Paysen transporterer rundt med den nye lastbil. Den løftes af lastbilen inde i stalden med den bagmonterede kran. Når den står på staldgulvet, drives køerne enkeltvis ind i boksen i den ene ende, får ordnet og beskåret klovene, og går ud af boksen i den anden ende.

Klovbeskæringsboksen vejer ca. 1.400 kg inkl. den såkaldte fangefold, der er monteret på siderne af boksen, så det klarer den bagmonterede Hiab X-HiDuo 082-kran med et løftemoment på 8,1 t/m snildt.

 

- Ud over kranen og det faste lad har jeg fået bygget bilen med et stor værktøjsrum bagest. Her er der bl.a. plads til en 1.000 liters vandtank samt en damprenser. For at reducere smitterisikoen mellem besætningerne skal klovbeskæringsboksen nemlig gøres pinlig ren efter hvert kundebesøg, forklarer Tom Paysen.

 

Den nye DAF LF 260 er udrustet med en 6-cyl. 6,7-liters Paccar PX-7 motor på 264 hk, 6-trins ZF AS-Tronic gearkasse med automatisk gearskiftesystem samt enkeltreduceret bagtøj. LF-førerhuset er i lang version med køje bag sæderne, så Tom Paysen har masser af plads til sit personlige grej.

Da malkekøer typisk skal have beskåret klove tre gange om året, får den nye LF 260’er masser at se til året rundt, og Tom Paysen forventer, at han kommer til at køre 20-25.000 lokale kilometer om året i sin nye DAF.

 

Opbygning med lad og kran er foretaget hos BP Trailer i Haderslev.

 

Lastbilmægleren v/Carsten Lykke har stået for leveringen.

Læst i alt:

1075 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke