DAF

26. september 2018 - 01:43

App linkNu på Google Play

Mere DAF til Thomsen

26. september 2018 - 01:43

Vognmand Peter T. Thomsen i Stenderup mellem Horsens og Hedensted fik for knapt et år siden leveret en af de første XF530’ere fra DAF’s seneste lastbilgeneration. Den fik en af hans chauffører fornøjelsen af, men forleden fik Peter T. Thomsen leveret endnu en ny XF530, og den beholder han selv.

 

»Jeg har altid været glad for at køre DAF, og nu er det altså min tur til at få en ny tulipanraket«, siger han og fortsætter:

 

- Jeg har hidtil mest kørt i vores Scania R 450, og det er da også en fin bil, men nu ryger den altså over i hjørnet som pladstrækker, siger han med glimt i øjet.

Den nye DAF er leveret af salgskonsulent Thomas Poulsen fra ESA Trucks Danmark A/S i Kolding, og han tager en DAF XF510 i bytte. Med leveringen råder Peter T. Thomsen dermed fortsat over syv lastbiler, en varevogn til kurérkørsel samt godt ti trailere af forskellig type.

 

Den nye DAF XF530 er af typen 6x2/4 FTG med ESA-Liner trækkeropbygning inkl. heldækkende alu-dørk, hydraulikanlæg, værktøjsskab, ADR-udstyr samt skræddersyet bagende med ekstra LED-baglygter, arbejdslys og blitzlys. Drivlinen består af DAF’s kraftigste MX-13-motor på 530 hk/2.600 Nm, 12-trins ZF TraXon-gearkasse med aut. gearskiftesystem samt bagaksel med 2,39:1 i udveksling.

 

Når det gælder førerhuset, har vognmanden sat kryds i stort set alle felter for ekstraudstyr. Det gælder bl.a. komplet læderstue i DAF’s originale Exclusive Line suppleret med plysning fra FIX Autopolstring i Hedensted, masser af lyd- og TV-udstyr, parkeringskøler, blitzlysbjælke m.m.m. Førerhuset er metallakeret fra fabrik, mens Taulov Autolakering har stået for maling af chassis, skærme og opbygning. Selv det lovpligtige ADR-udstyr i form af ildslukkere, skovl og kost er malet i førerhusfarve!

Peter T. Thomsens nye XF530 er specificeret, så han kan bruge den til alle typer kørselsopgaver i sin vognmandsforretning. Det gælder bl.a. div. ADR-transport af flydende gasser, nord- og sydgående transport, kørsel af bl.a. flaskepant-maskiner, genbrugsemballage og div. udstyr til minkindustrien, demo-kørsel af sorteringsanlæg til affaldsindustrien mm.

 

Leveringen af den nye DAF falder sammen med Peter T. Thomsen Transport's 20-års jubilæum og indvielse af nyt lager- og garageanlæg på Saturnvej i Horsens. Her har han investeret i en 13.500 m2 stor grund, hvor han opfører 2.100 m2 lager og 300 m2 administration. Halvdelen bliver lejet ud til bl.a. synshal og lager, mens han selv vil disponere over resten til indendørs parkering samt administration og mandskabsfaciliteter.

Læst i alt:

1244 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger