DAF

14. oktober 2020 - 01:45

App linkNu på Google Play

Ny app fra DAF skal forbedre brændstofeffektivitet

Ny app fra DAF skal forbedre brændstofeffektivitet

Den nye DAF Connect-app instruerer chaufførerne om effektivt brændstofforbrug og meget mere. Pressefoto

14. oktober 2020 - 01:45

For at hjælpe chaufførerne med at forbedre lastbilens brændstofeffektivitet og dermed reducere CO2-udledningen lancerer DAF Trucks en app, der kan optimere køreadfærden via chaufførens mobiltelefon. DAF Connect-appen giver også planlæggere, flådeejere og chauffører mulighed for at dele oplysninger om deres ture med hinanden og for at gemme oplysningerne et centralt sted.

 

De fleste af de lastbiler, der ruller af produktionslinjen hos DAF, er udstyret med DAF Connect-flådestyringsplatformen. Systemet giver vognparkansvarlige og planlæggere indsigt i køretøjernes ydeevne i realtid og i logistiske processer via en onlineportal. Med det integrerede Eco SCORE-kort kan de også holde øje med, hvor effektiv chaufførernes adfærd er.

DAF Connect-app
Med den nye DAF Connect-app udvider DAF flådestyringsplatformens funktioner endnu mere. Appen, som er tilgængelig fra Google Play og Apple App Store, er knyttet direkte til Eco SCORE-kortet, og den angiver, hvad chaufføren kan gøre for at køre mere effektivt. Dette kan for eksempel være at accelerere jævnt eller lade lastbilen rulle ud tidligere. Det kan også være at forudse trafikstrømmen endnu bedre. Brug af fartpiloten fremgår tydeligt, og det samme gælder motorens tomgangstid. Alt kan ses på et instrumentbræt, der giver chaufføren øjeblikkelige tips til, hvordan lastbilen køres mere effektivt.

Brændstofbesparelser
Jorg Wijnands, marketingchef hos DAF Connect, siger:

 

- En chauffør, der ved, hvordan man kører så effektivt som muligt, kan reducere de årlige omkostninger med flere tusinde euro. Vi har også bemærket, at et stigende antal DAF kunder belønner chauffører, hvis Eco SCORE-kort viser, at de kører mere effektivt.

 

- DAF Connect-appen gør det muligt for chaufførerne at analysere deres præstation, ikke kun for det seneste døgn, men også for den seneste uge, den seneste måned, det seneste kvartal eller endda det seneste år. Da appen er knyttet til chaufførens kort, har chaufføren altid adgang til sine egne præstationsregistreringer, uanset hvilken DAF lastbil han/hun kører i, også selv om det er for flere forskellige arbejdsgivere.

Kommunikation med chaufføren
En anden funktion i DAF Connect-appen er muligheden for, at planlæggere og flådeejere kan kommunikere med chaufføren via DAF Connect-platformen om tidsplaner, ruten og andre logistiske anliggender. Deres spørgsmål vises på chaufførens mobiltelefon og kan besvares med et tryk på en knap. Al kommunikation mellem chaufføren og hjemmebasen gemmes derefter et centralt sted. Dette gør det for eksempel muligt for en ny gruppe planlæggere at få adgang til alle oplysninger, når et nyt skiftehold begynder.

 

Jorg Wijnands siger:

 

- DAF Connect-appen er et godt eksempel på DAF's engagement i at forbedre DAF Connect med programmer, der gør en reel forskel for både transportvirksomheden og chaufføren.

Læst i alt:

581 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke