DAF

17. november 2017 - 02:10

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Ny hollandsk generation

17. november 2017 - 02:10

Vognmand Peter T. Thomsen, Stenderup mellem Horsens og Hedensted, har modtaget en ny DAF XF-530 af nyeste generation - leveret af ESA Trucks Danmark i Kolding.


Den nye DAF er en 6x2/4 FTG, altså med styr- og løftbar støtteaksel foran trækakslen. Bilen er opbygget af DAF-servicepartneren PM Lastvogns Service i Hedensted med heldækkende alu-dørk, værktøjsskab, ADR-udstyr samt skræddersyet bagende med ekstra LED-baglygter, arbejdslys og blitzlys.

 

2600 Newton-meter

Drivlinen består af DAF’s kraftigste MX-13-motor, der nu yder maksimalt 530 hk. og 2.600 Nm. Kræfterne sendes af sted via den nye 12-trins ZF TraXon-gearkasse med aut. gearskiftesystem samt bagaksel med 2,39:1 i udveksling.

I førerhuset er chaufføren Michael ”Micki” Hansen omgivet af en læderstue i DAF’s originale Exclusive Line, suppleret med plysning fra Fix i Hedensted og lidt ekstra lyd fra HP Teknik i Horsens.


God gearkasse

- Jeg har kun kørt kort tid i den nye bil, men jeg er allerede vildt imponeret. Jeg kan tydeligt mærke forskel både i trækkraft og gearskift fra den XF-510’er, jeg havde før. Normalt er jeg mest til Volvo, men jeg må indrømme, at DAF’en er super god at køre i. Jeg har altid ment, at Volvos I-Shift var den bedste på markedet, men den nye TraXon-gearkasse i DAF’en er mindst lige så god, lyder det fra chaufføren, der tilføjer:

- Desuden er DAF-førerhuset jo bare det mest rummelige på markedet. Jeg har selv fået lov at bestemme farver og udstyr, så kan man jo ikke forlange mere.


Otte biler

Vognmand Peter T. Thomsen råder nu over tre DAF, tre Scania, en enkelt Volvo samt en 8-pallers Mercedes Sprinter varevogn. Den nye DAF kører blandt andet ADR-transport af flydende gasser i Danmark og Norge. De øvrige biler er også primært beskæftiget i Danmark med transport af bl.a. flaskepant-maskiner, genbrugsemballage, udstyr til minkindustrien samt kurér-kørsel.

Læst i alt:

14 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger