DAF

19. november 2021 - 00:26

App linkNu på Google Play

Unik holdindsats bag historisk trofæ-hyldest til DAF

19. november 2021 - 00:26

Den prestigefyldte pris "International Truck of the Year 2022" blev overrakt til Harry Wolters, administrerende direktør i DAF Trucks, onsdag aften, og han dedikerede prisen til alle de over 12.000 DAF ansatte verden over.

 

- Denne unikke præstation er en sand holdindsats! New Generation XF, XG og XG⁺ lastbilerne repræsenterer det største innovationsprojekt i vores virksomheds over 90 år lange historie. Det er resultatet af at lytte grundigt til vores kunder og deres chauffører, have en klar vision om fremtiden for holdbare og bæredygtige transportløsninger og altid gøre en ekstra indsats for at levere de bedst mulige transportløsninger. Vi er den første lastbilproducent, der fuldt ud udnytter de nye europæiske regler vedrørende masser og dimensioner for lastbiler til at levere unikke fordele til vores kunder. Det er godt at være de første – det er endnu bedre at være unikke, sagde Harry Wolters.

Som om det ikke var nok, løb DAF også med prisen for Truck Innovation Award 2022 for sin prototype på en brint-lastbil med forbrændingsmotor, som er under udvikling - DAF XF H2 Innovation Truck.

 

- Denne særlige pris understreger vores filosofi om, at vi skal udforske hele pakken af teknologier på vejen mod udfasningen af brugen af fossile brændstoffer inden for transport og mobilitet i det næste årti, kommenterede Ron Borsboom, produktudviklingschef hos DAF.

 

- Brintteknologien kan blive en meget interessant mulighed for fremtiden ved siden af de batterielektriske løsninger, som vi allerede tilbyder i dag, og hybridlastbiler, som vi har under udvikling. At blive hædret med prisen "Truck Innovation Award 2022" viser også, at der stadig er en lovende fremtid for forbrændingsmotoren, som der er ved at blive udviklet nye generationer af CO2-neutralt brændstof til. Det er vigtigt at forstå, at et ophør med brugen af fossile brændstoffer på ingen måde automatisk bør føre til et forbud mod forbrændingsmotorer, især inden for tung transport over lange afstande, sagde Ron Borsboom – og tilføjede:

- H2-ICE betyder, at man i mange områder kan bruge et eksisterende distributionsnet af tankstationer. Og lad os heller ikke glemme, at vi i Europa allerede har stor viden om og erfaring med at udvikle denne teknologi.

 

Det var i øvrigt første gang nogensinde, at samme lastbilfabrik løb med begge priser samme år - altså International Truck of the Year og Truck Innovation Award. Priserne blev uddelt på udstillingen Solutrans i Lyon, Frankrig.

Læst i alt:

336 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger