23. april 2018 - 01:48

App linkNu på Google Play

Dansk chauffør får livstidsdom omstødt

23. april 2018 - 01:48

Det skulle udskydes seks gange, før den danske chauffør Søren Bruhn fik sin appelsag for en dommer ved retten i Grækenland. Og Søren Bruhn skulle sidde fængslet fem år, før han kunne begynde at se en ende på den fængsling, der har kostet ham alt.

 

Den danske chauffør blev anholdt i maj 2013 på en parkeringsplads uden for Athen. Græsk politi havde fundet 415 kilo hash i traileren på Søren Bruhns lastbil. Efter 17 måneders fængsling blev Søren Bruhn stillet for en dommer og i september 2014 fik han en dom på livsvarigt fængsel. Han har gennem hele sagen nægtet sig skyldig og ankede dommen på stedet.

 

Det er denne ankesag, der netop er blevet behandlet.

 

Vil bare gerne hjem

 

Da vi andre så småt begyndte at tænke på weekend fredag formiddag sad Søren Bruhn i retten i Athen og ventede på at hans navn blev råbt op. Han var nummer tre på retslisten, så oddsene var, i modsætning til de tidligere seks gange, på hans side for, at denne syvende gang blev lykkens gang.

 

Og ganske rigtigt. Søren Bruhns navn blev råbt op, hans appelsag blev behandlet og resultatet er, at den oprindelige dom på livsvarigt fængsel nu er ændret til 20 års fængsel.

 

Men hvornår præcist Søren Bruhn kan vende hjem til Danmark, ved han ikke endnu. I Grækenland skal man afsone 1/3 af sin straf, som systemet er lige nu, men det skal tages op til revision i september, så der kan ske ændringer, der måske kan få konsekvenser for længden på Søren Bruhns reststraf. Men inden længe vil Søren Bruhns forsvarsadvokater have et foreløbigt bud på, hvornår deres danske klient kan rejse hjem.

»Jeg vil bare gerne hjem. Jeg er lidt nede i kulkælderen nu, for jeg havde nok sat mine forhåbninger for højt og troet, at jeg kunne komme hjem hurtigt, hvis min dom blev omstødt og straffen nedsat. Det har jeg set ske for andre indsatte. De er rejst hjem til deres land umiddelbart efter at have fået deres appelsag behandlet«, siger Søren Bruhn fra det fængsel i Athen, hvor han har siddet inden appelsagen, og skal sidde til han igen overflyttes til sig daglige fængsel på Korfu.

 

Det, der betyder mest for Søren Bruhn ved at komme hjem, er, at han kan se sine forældre. Han har ikke set sin far i fem år. Sin mor og søster har Søren Bruhn ikke set siden retssagen i september 2014.

»Jeg har det godt med, at min dom er blevet omstødt, og jeg ikke skal sidde her resten af livet. Selvfølgelig har jeg det. Men det eneste jeg tænker på nu, er mine forældre. De sidder derhjemme helt alene. De har forsørget mig i alle de her år. Sammen med mine venner, og de der har samlet penge ind til mig, har mine forældre sendt penge og gjort alt, hvad de kunne for mig. Jeg var ked af at skulle ringe hjem og sige til dem at vores gensyn bliver udsat et eller to år endnu. Men min mor sagde, at vi skal huske på, at livstidsdommen er væk, og det er positivt. Hun er stærk, så hun siger det for at holde mit humør oppe. Nu er min sag afsluttet, men jeg har svært ved at komme ovenpå. Der går nok lige en uges tid eller to, så er jeg okay«, siger Søren Bruhn.

Han fortæller, at den danske ambassadør i Grækenland var til stede ved retsmødet fredag, og han har, ifølge Søren Bruhn, været der på alle tænkelige tidspunkter, hvis den danske chauffør har haft brug for hjælp.  

 

 

 

 

Læst i alt:

1111 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger