13. september 2018 - 01:47

App linkNu på Google Play

Afsluttet appelsag: Chauffør får udgang

13. september 2018 - 01:47

For den danske lastbilchauffør, Søren Bruhn, der har siddet fængslet siden 2013 i Grækenland, har friheden været noget, der lå på den anden side af fængslets mure.

 

Men efter hans appelsag endelig kom for en græsk dommer 20. april i år og blev omstødt fra livstid til 20 år, har han fået mulighed for at søge om udgang fra fængslet på Korfu. Det er ikke alle indsatte, der får det privilegium. Men med god opførsel, arbejde i fængslet og en dommer, der føler sig overbevist om, at man ikke stikker af, er vejen til seks dages frihed lagt.

 

Søren Bruhn er på udgang fra fængslet for anden gang, da Lastbil Magasinet møder ham på Korfu. Han skal hver dag møde på øens store politistation i centrum af byen, hvor han skal have stemplet sine papirer, så myndighederne kan holde øje med, at han ikke er stukket af.

Den danske chauffør kan - efter hans appelsag blev afsluttet - hver anden måned søge om lov til seks dages udgang. For at få lov skal Søren Bruhn overbevise en dommer om, at han fortjener udgangen og at han ikke har i sinde at stikke af.

»Første gang jeg var på udgang for to måneder siden, var det alt for meget. Forstået på den måde, at jeg havde det svært med alle de mennesker omkring mig, al den larm og det virvar. Jeg havde mest lyst til at låse mig inde på mit lille hotelværelse og tænde for tv’et og være alene. Men af respekt for de mennesker uden for, der for eksempel bød på aftensmad, gjorde jeg det ikke. En af mine venner, jeg kender fra fængslet havde inviteret mig hjem til ham og hans kone. De havde lavet alverdens aftensmad og rigtig stillet an. Det var så fint, og det gjorde mig glad, at de havde lagt så meget i det. Men jeg var så ufattelig træt bagefter,« siger Søren Bruhn.  

 

Indsamlinger hjemme fra giver mulighed for udgang

 

Muligheden for at komme på udgang bliver gjort mulig med de penge, der fra Danmark bliver sendt til Søren Bruhn med jævne mellemrum. Nogle af de penge der ikke går til advokatregninger, dagligdags nødvendigheder og mad i fængslet, går til at holde livet kørende i de seks dage en udgang er på.

 

Søren Bruhn får stillet et lille værelse på et hotel i centrum til rådighed, og det sætter rammen for de seks dage og seks nætter i frihed.

»Friheden dufter dejligt. Og den giver mig håbet om, at jeg måske snart kan komme hjem til Danmark. Uanset om det bliver til videre afsoning eller om jeg er fri, så betyder det alt for mig at komme til Danmark. Jeg vil bare gerne se mine forældre. Det er alt, der betyder noget« siger Søren Bruhn.

Han understreger, at de indsamlinger som hans danske chaufførkollega Lars Bruun har stået for, betyder alverden. Ikke blot økonomisk, men også at mærke den støtte og opbakning, når man som Søren Bruhn sidder i en mildt sagt trængt situation.

 

 

Kort om sagen:

 

Søren Bruhn blev i maj 2013 anholdt af græsk politi på en rasteplads uden for Athen, da han lå og sov i sin lastbil. I lasten havde politiet fundet 415 kilo hash. I september 2014, efter godt 17 måneder i politiets varetægt blev den danske chauffør idømt livsvarigt fængsel. Denne dom ankede han på stedet. Ankesagen kom for en dommer i april 2018, altså godt tre og syv måneder senere, og her blev dommen omstødt til 20 års fængsel.

Søren Bruhn har under hele sagen nægtet sig skyldig.

Læs meget mere om den fængslede danske chauffør i næste nummer af Lastbil Magasinet der udkommer til oktober.

 

Læst i alt:

725 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger