18. marts 2019 - 01:45

App linkNu på Google Play

Dansk Erhverv: Godt med højere hastighed til tung trafik

18. marts 2019 - 01:45

Regeringen og Dansk Folkeparti foreslår at hæve fartgrænsen for lastbiler og tung trafik fra 70 til 80 km/t på landevej og motortrafikvej. Det sker for at gøre transporttiden kortere for erhvervslivet og dermed understøtte væksten. Dansk Erhverv bakker op.

 

»Regeringen og Dansk Folkepartis forslag er godt for erhvervslivet og for væksten. Det sparer tid og dermed penge for erhvervslivet, at varer og komponenter til produktion nu kan komme hurtigere frem, og det er vi naturligvis glade for i Dansk Erhverv,« siger fagchef for transport og infrastruktur i Dansk Erhverv, Jesper Højte Stenbæk, og fortsætter:

 

»I Dansk Erhverv mener vi desuden, at trafiksikkerheden bliver bedre, når man hæver hastighederne for lastbiler og vogntog, fordi hastighederne bliver mere ens for al trafik. Det betyder, at man i højere grad undgår hasarderede overhalinger og pludselige opbremsninger, som kan give køer og uro i trafikken,« siger han.

»Moderne lastbiler er blevet langt bedre til at manøvrere og bremse, så det, der i gamle dage var argumentet for, at påkræve lavere hastigheder til tung trafik holder ikke længere,« siger Jesper Højte Stenbæk.

Læst i alt:

468 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger