11. januar 2019 - 09:26

App linkNu på Google Play

Dansk Erhverv: Skidt at Vejpakken er nedstemt

11. januar 2019 - 09:26

Torsdag behandlede EU-Parlamentets Transportudvalg vejpakken. EU’s ministerråd er allerede blevet enige om deres holdning til pakken, men også Parlamentet skal vedtage deres holdning, før de to institutioner kan sætte sig sammen og finde frem til et samlet kompromis.

Vejpakken er godkendt af EU's ministerråd, men skal også godkendes af Parlamentet for at blive gældende. Det skete ikke. Kun forslaget om nye regler om cabotage blev vedtaget i Transportudvalget, imens udvalget ikke kunne nå til enighed om forslaget om nye regler for udstationer og køre- og hviletid.

 

»Vejpakken har et meget blandet indhold efter en længere lovgivningsproces i EU’s institutioner forligsprocedure, men den vil resultere i mere ensartede regler på tværs af EU, hvor alle stilles lige i konkurrencen. Derfor er det skidt, at de ikke kunne nå til enighed i Parlamentet, og at Vejpakken nu er nedstemt,« siger fagchef for transport og infrastruktur i Dansk Erhverv, Jesper Højte Stenbæk.

Parlamentets transportudvalg har givet sig selv en uge til at komme op med en ny plan for den fortsatte behandling af vejpakken, men vejen mod ensartede regler er bestemt ikke blevet nemmere. Det er således meget uklart om den samlede pakke kan nås vedtaget inden det kommende valg til Europa-Parlamentet i maj 2019.

Læst i alt:

716 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger