13. maj 2019 - 01:45

App linkNu på Google Play

Danske Fragtmænd yder landsdækkende førstehjælp

13. maj 2019 - 01:45

I september indgik Danske Fragtmænd Express et samarbejde med Hjertepiloterne og udstyrede mere end 100 biler med førstehjælpsudstyr. Sax-Trans er som den første fragtmandsvirksomhed i Danske Fragtmænd nu blevet en del af projektet og er klar til at træde til, når uheldet er ude.

 

Den femårige aftale mellem Danske Fragtmænd Express og Hjertepiloterne skal være med til at tilbyde landsdækkende førstehjælp.

 

»Alle hjertepiloter er forbundet til appen ”Hjertepiloterne”, der er koblet op til de forskellige regioner. I tilfælde af et hjertestop tilkalder alarmcentralen i regionen de tre nærmeste hjertepiloter, der får en besked på deres telefon. Herefter kan de enten trykke ”ja” eller ”afvis”, hvorefter de kører hen til adressen ved hjælp af en GPS-lokation, fortæller Jesper Laugesen,« salgsdirektør i Danske Fragtmænd Express, der er bagmanden bag samarbejdet.

Nogle gange kommer hjertepiloterne før ambulancen og andre gange efter. Lige meget hvad er det dog en hjælp hver gang, de rykker ud.

 

»Hvis vi kommer før, går vi selvfølgelig i gang med at yde den livreddende førstehjælp, som alle vores chauffører er uddannet i. Ellers spørger vi ambulancefolkene, om vi kan hjælpe. Enten kan vi give hjertemassage, mens de gør klar, eller også kan vi snakke med og berolige de pårørende. Det er meget forskelligt,« forklarer Jesper Laugesen, der ikke er i tvivl om, hvad formålet er.

 

»Hvis vi bare kan redde ét liv, så er det hele arbejdet værd,« fortæller han.

 

En god sags tjeneste

 

Aftalen lød på 100 biler med mulighed for udvidelse. Nu er Sax-Trans på Lolland/Falster som den første fragtmandsvirksomhed blevet en del af projektet, og har derfor uddannet to chauffører i førstehjælp og udstyret dem med det rette udstyr. For Flemming Werner Jensen, direktør i Sax-Trans, er det et ønske om at gøre noget for en god sags tjeneste.

 

»Da jeg hørte om projektet, tænkte jeg straks, at vi skulle være med. Jeg synes jo, at det er rigtig fornuftigt, at vi også kører rundt med hjertestartere, så vi også kan træde til og være med til at redde menneskeliv,« fortæller han.

Sax-Trans’ nye hjertepiloter har allerede været rykket ud et par gange, og Flemming Werner Jensen selv oplever, at det har stor betydning for chaufførerne.

»De er jo stolte af at være en del af projektet. De har også et klistermærke bag på bilen, hvor der står, at de er hjertepilot og har en hjertestarter med om bord. På den måde betyder det meget for dem,« fortæller Flemming Werner Jensen.

Siden aftalens begyndelse i september har der i Region Sjælland været 175 udkald, som Danske Fragtmænd i 64 af tilfældene har hjulpet.

Læst i alt:

566 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger