2. marts 2022 - 14:19

App linkNu på Google Play

Danske Vognmænd: Lyt nu til dem, der skal leve med 11 kg-regel

Danske Vognmænd: Lyt nu til dem, der skal leve med 11 kg-regel

2. marts 2022 - 14:19

Torsdag 3. marts afholder Folketingets trafikudvalg en høring om 11 kg-reglen for varebiler i relation til tilladelseskravet.

 

DTL opfordrer til at droppe reglen og advarer imod ”at lade principrytteri overskygge de faktiske besværligheder”, som reglen medfører for de aktører, der skal efterleve og kontrollere den i praksis.

 

Det, om man kører for fremmed regning eller ej, bør være afgørende for, om man er omfattet af reglerne i godskørselsloven om tilladelse til vognmandskørsel. Så enkelt kan det siges, forklarer DTL’s administrerende direktør, Erik Østergaard, forud for høringen i Folketingets trafikudvalg om, hvorvidt 11 kg-grænsen for gods på varebiler fortsat skal eksistere. En høring, som den tidligere transportminister lagde op til, og som Folketingets blå partier i begyndelsen ikke ønskede – indtil den konservative transportordfører, Niels Flemming Hansen, valgte at bakke ministeren op i det.

- Jeg har en fornemmelse af, at der er gået principrytteri i denne sag, så tilhængerne af at bevare 11 kg-reglen ser alle mulige spøgelser og angreb på både organisationsfrihed og fri erhvervsudøvelse, udtaler Erik Østergaard i en pressemeddelelse.

 

Han mener, at sagen i virkeligheden er ganske simpel: Lovgivningen, som undtager varebiler på under to tons og kolli under 11 kg, gør det umuligt at kontrollere, om reglerne bliver overholdt.

 

- Jeg vil gerne advare imod, at man gør dette til et spørgsmål om tvang og ufrihed og under høringen begynder at køre ud ad en tangent. De nye EU-regler har heller ikke fastsat vægten af godset som grænse for tilladelse til international varebilstransport. Lyt dog til dem, der skal håndtere og kontrollere reglen i hverdagen!  

- Man skal også forstå, at den vognmand, som har varebilstilladelser, jo skal stille en kapital til rådighed for at få indregistreret sine biler i dag. Det skal vognmænd, der kører med kolli under 11 kg, ikke. Tilladelsesindehaveren skal uddanne sine chauffører, inden han kan sende sine chauffører på arbejde. Det skal vognmænd, der kører med kolli under 11 kg, ikke.

 

-Dertil komme administrative omkostninger. Uden 11 kg-reglen vil vilkårene være ens for alle, og vi vil have en lovgivning, som er til at kontrollere. Så betyder det ikke så meget, at vægtgrænsen for varebilen sættes op fra 2 til 2,5 ton. Lige nu giver reglen useriøse transportudøvere en urimelig konkurrencefordel. Netop det segment, hvor der er størst risiko for skatteunddragelse, underbetaling og andre ulovligheder. Det er den anden væsentlige grund til, at politiet også før lovbehandlingen anbefalede en fjernelse af reglen – præcis som vi også gør, slutter DTL-direktøren.

Grundet afbud fra oplægsholder, er høringen udskudt til en anden dato . Den nye dato for høringen er endnu ikke fastlagt, men den vil blive offentliggjort snarest muligt.

 

Læst i alt:

716 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke