2. marts 2021 - 13:32

App linkNu på Google Play

Danske vognmænd trodser corona: Rekordhøjt antal lærlinge ansat

Danske vognmænd trodser corona: Rekordhøjt antal lærlinge ansat

2. marts 2021 - 13:32

I november 2019 – før nogen havde hørt om Civd-19 – var 765 unge i gang med at uddanne sig til godschauffør. Da første bølge af smitten satte ind i april og maj, stoppede virksomhederne næsten med at indgå nye aftaler, men siden er det gået fremad med raske skridt. Nu er over 900 i gang med at tage uddannelsen.

 

Direktør i ATL, Lars William Wesch, kan ikke huske, at tallet nogensinde har været højere.

 

- Det er ekstremt positivt. Vi står foran en alvorlig mangel på godschauffører, og det havde været katastrofalt for branchen, hvis vi havde tabt et år eller to i forhold til uddannelsen af nye chauffører. Jeg vil gerne rose virksomhederne for at tage ansvaret på sig, selvom vi er i en krise, som ingen ved hvornår ender, siger han.

Som et særligt tiltag i forbindelse med pandemien har der fra juli sidste år været mulighed for skolepraktik på godschaufføruddannelsen. I november 2020 var 21 elever i skolepraktik, hvilket er meget begrænset sammenlignet med andre uddannelser. 929 unge var altså under uddannelse i november – af dem var kun 2,3 procent i skolepraktik.

 

- Jeg ser det som et tegn på, at virksomhederne er klar til at indgå en lærlingeaftale med de unge, som byder sig til, siger Lars William Wesch.

Der kan være flere grunde til, at antallet af uddannelsesaftaler er steget så kraftigt, vurderer ATL’s direktør.

 

- Jeg tror, at den enorme indsats, der er lavet med job-i-transport-kampagnen, har fået flere unge til at interessere sig for jobbet som chauffør. Men virksomhederne begynder måske også for alvor at mærke manglen på medarbejdere, og endelig er der trepartsaftalen – kaldet AUB – som belønner virksomhederne for at tage flere lærlinge, siger Lars William Wesch.

Læst i alt:

496 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger