Debat

18. marts 2020 - 13:13

App linkNu på Google Play

- Åbent brev til det europæiske folk og politikere

- Åbent brev til det europæiske folk og politikere

18. marts 2020 - 13:13

Redaktionen har modtaget et åbent brev/debatindlæg fra en af vores læsere, Brian Mark:

 

Nu har skiftende regeringer i snart sagt alle EU-lande over de sidste mange år pålagt vognmandsbranchen og chauffører flere og mere og mere krævende regler at agere under med hævelse af bødeniveauet til noget, der ligner dummebøder, som rockerne bruger i det kriminelle miljø, samt regler, der skal gøre det vanskeligere for specielt østeuropæiske vognmænd at udføre deres retmæssige hjemmel til at udføre internationale transporter i Europa.

 

Så bliver hele verden ramt af coronavirus Covid-19, og verden er ved at gå af lave, hvilket der ikke er noget at sige til set i betragtning af den hast og farlighed, den har udviklet sig med.Medarbejdere sendes hjem på stribe med løn eller delvis løn, og de, der kan arbejde hjemmefra, skal gøre det.

Så er det, at jeg efter at have været vidne til en skævvridning af transportbranchen, specielt de sidste 10-15 år, der gør, at man sidder tilbage med en følelse af, at lastbilchauffører bare er det nederste lag, man kan behandle, som man vil. Ikke mindst fra EU's medlemslandes side med forhøjede bødeforlæg for bagatelagtige forseelser så som parkering uden for parkeringsbåsen, når parkeringspladsen er fyldt til over bristepunktet, og køre- og hviletidsreglerne siger, at hvis chaufføren vælger at køre videre, overtræder han en anden regel, som udløser en anden stor bøde. Chaufføren kan altså vælge mellem pest eller kolera.

 

Og nu kommer jeg så til det, der får mit blod i kog: Lige pludselig kan man se bort fra regler af den ene og anden art, fordi vi bliver ramt af corona, og lastbiltransport skal endelig bare fortsætte, for vi skal jo have varer på hylderne.

Lige pludselig er chaufførerne blevet dagens redningsmænd. Lad bare dem tage risikoen og sørge for, varerne kommer ud. Samfundsmæssigt er det jo rent logik, for ellers går det jo meget værre.

 

Kære venner i hele Europa. Husk, der kommer en dag, hvor det her forhåbentlig er overstået. Så beder jeg til, at der opstår en respekt og forståelse for, hvad det er, chauffører, der kører Europa tyndt, udfører af tjenester for alle os, der skal bruge toiletpapir og fødevarer, og holder samfund og lande i gang. Her skal man ikke glemme, at langt den største del af disse chauffører er fra Østeuropa, og at de også fortjener en fair behandling (I øjeblikket vil Vesteuropas politikere og fagforeninger heller se deres hæl end tå).

Jeg synes, alle skal sende en venlig tanke til samtlige europæiske chauffører, der yder en indsats hver eneste dag. Og så håber jeg, lovgiverne fremover får en bedre forståelse af, hvad det er, de gør, når de lovgiver mod sund fornuft

 

Brian Mark
Vikingvej 14
6330 Padborg

 

Læst i alt:

905 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger