Debat

14. september 2021 - 11:27

App linkNu på Google Play

- Alle gode gange tre?

- Alle gode gange tre?

14. september 2021 - 11:27

Kommentar til denne artikel:

 

Foreningen Stop Unfair Fragt er glade for den afgørelse, der nu er faldet. Godt nok handler det om ulovlig statsstøtte til PostNord
Men da der er brugt 285 mio. til at holde datterselskabet PostNord Logistics kunstigt i live, så er en væsentlig del af pengene havnet der, uden at det har gavnet det Danske samfund.


Så også Stop Unfair Fragt hilser afgørelsen velkommen - blot en af mange afgørelser og undersøgelser, som er gået imod PostNords ageren på transportmarkedet.


Her udtaler ITD sig, men mange andre har også udtrykt stor tilfredshed med afgørelsen, bl.a. DTL og Dansk Erhverv.
Det ville være dejligt, hvis vi også kunne høre DI og 3 F have en holdning til de mange sager og afgørelser, der er gået PostNord imod.
Vi er vel alle enige om, at fair og frie vilkår er det bedste grundlag for alle, ikke sandt?

For dem der ikke kender baggrunden, så kommer den kort her:
I mange år kæmpede transportbranchen imod DSB Gods, som driftede med kæmpe underskud og skævvred markedet.  Dette stoppede i 2001, hvor der blev slukket og lukket, til glæde for Transporterhvervet, men også for de mange skatteydere, der ikke længere skulle hælde penge i et hul i jorden.

Transportgruppen var en sammenslutning af vognmænd, der drev et fælles selskab, og som var kørt helt ned økonomisk, men som blev " reddet " på målstregen af det Danske Postvæsen, der købte sig ind med en ejerandel på 40 procent. Så efter at have lukket og slukket DSB Gods, mente man, at nu det var klogt at prøve igen.
Det gik naturligvis ikke, og muligvis fordi de andre aktionærer ikke ville eller kunne putte flere penge i selskabet, så overtog Det Danske Postvæsen selskabet 100 procent for otte år siden. Det har i de sidste otte år kostet dig og mig 285 mio. for at redde driften, og der er konstante underskud, og man kan sige at, selskabet ville være gået konkurs tre gange, hvis det ikke var reddet af nye penge fra PostNord, som får dem fra staten (hvilket så er ulovligt), og som giver dem videre til PostNord Logistics.  Så man gentager "successen" med DSB Gods.

DSB Gods blev lukket ned 2001, så hvis man skynder sig lidt og begynder at træffe ansvarlige beslutninger, så kan man næsten nå at lukke og slukke for eksperiment 2 her i 2021 og så håbe, at der ikke er nogen, der sidder og tænker, "ah, alle gode gange tre, det skal da lige afprøves for andres penge".

Jens-Ole Larsen
Dalsvinget 22
4200 Slagelse

Læst i alt:

1467 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger