Debat

29. november 2021 - 13:57

App linkNu på Google Play

- Arbejdsvilkårene er elendige

- Arbejdsvilkårene er elendige

29. november 2021 - 13:57

Kommentar til denne artikel:

 

Anna Valentina Berthelsen (transportordfører, SF, red.) har så ret i sin antagelse, måske ikke så meget omkring lønnen, den er kommet godt deropad, men arbejdsvilkårene er elendige. Det er bl.a. heksejagten på chauffører ude på vejene, de sidste otte år, der bærer skylden. Det er umenneskelige vilkår.

 

En lastbil kører 8 til 10 timer om dagen. De bevæger sig i en lovjungle med regler og fortolkninger, som hverken vognmændene eller chaufførerne forstår. De regler, vi forstår, kommer vi tit til at overtræde pga. forglemmelser. Trykke på en knap, når der holdes hvil - kr. 12.000 kroner i bøde til chaufføren. Glemme at trykke på en knap, så underkøringskofangeren kører ud (max udhæng på en containerbil 70 cm.) Det koster en stor bøde, hvis det er mere end 80 cm. udhæng, så er det betinget frakendelse af kørekortet.

Hvis I vil have vished for, hvorfor chaufførerne er flygtet over i andre brancher, så spørg advokat Jacob Forman. Han er fuldt beskæftiget med at forsvare chauffører og vognmænd døgnet rundt.

 

Vi har lige en chauffør, der kører igennem et vejarbejdsområde på ring 3 i København. Det er slalom med 20 cm til keglerne på hver side. Indrømmet, der er 40 km-fartbegrænsning, men han følger trafikken. Chaufføren, der kører med anhænger, er tvunget til at se ud af forruden og spejlene, ellers får han ikke vognen igennem vejarbejdet. Da han passerer fotovognen, er der et ligeud-stykke, hvor han kører 46 km/t. BUM!

 

Når de skal holde køre-/hviletid på rastepladsen, er der ikke plads. Nu kan de så vælge at køre videre, det koster måske kr. 6000 for overtrædelse af køre-hviletiden, eller at parkere ulovligt i 45 minutter. Det koster over kr. 2.000.

Moder Danmark siger ligesom Politiet: Er det en overtrædelse af loven? Så gives en bøde. Chaufførerne siger fair nok, vi gjorde, hvad vi kunne, men vi finder en anden branche.

 

Forestil jer, når I kører i jeres personbil i København, så lyser en lampe. Nu skal I holde 45 minutters pause. Hvor vil I parkere? Forlæng nu jeres personbil til 10 meter, og 2,55 i bredden. Hvor er det lige, den skal parkere?

Anna Valentina Berthelsen siger, det kunne være et godt sted at starte, hvis man spurgte folk fra branchen. Kære Anna, vi har råbt og skreget i mange år. Ikke mindst på dette medie.

 

Steen Tofteng
Egeskovvej 2
2665 Vallensbæk Strand

Læst i alt:

1084 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke