Debat

11. december 2018 - 01:45

App linkNu på Google Play

- Chauffør-hoteller eller nye slumlejre?

11. december 2018 - 01:45

DEBATINDLÆG:

 

Kolding og Aabenraa Kommuner har fået den “gode” ide, mener de, at ville give tilladelse til, at der bygges chauffør-hoteller i industriområderne, for at de udenlandske chauffører skal have et ordentligt sted at afholde deres ugehvil. Javel så – en smuk tanke.

 

Men hvordan skal man så forstå et chauffør-hotel? Er der tale om et rigtigt hotel med en reception, en restaurant, enkeltværelser med bad, sengetøj, og personale til rengøring mm.?

 

Hvis det er det, man mener, vil der nok ikke komme mange kunder, læs fattige chauffører, i butikken, fordi så vil prisen jo ikke kunne komme så langt ned, at en fattig chauffør fra et fjernt land kan betale det af den meget lille løn, han tjener.

Er der derimod tale om et chauffør-hotel uden personale, og som består af 2-4-mandsværelser til en meget billig pris, som man evt. kan betale med vognmandens dieselkort (hvis han da vil betale?), ender dette chauffør-hotel som de slumlejre, vi ser i dag.

 

Med kommunernes tåbelige ide om chauffør-hoteller gør kommunerne sig skyldig i fortsat mulighed for, at postkassefirmaerne kan fortsætte deres ulovlige og umoralske virksomhedsmodel.

 

Køre-/hviletidsreglerne handler ikke om, at fattige chauffører skal opbevares på chauffør-hoteller, men om, at chauffører skal hjem til familien, ligesom alle andre mennesker, når der skal afholdes et langt hvil på 45 timer. Så disse chauffør-hoteller vil kun udskyde problemerne med at få ulovlige ugehvil, social dumping og unfair konkurrence stoppet.

Men hvis de omtalte kommuner ville lægge sig i selen for, at der kunne opføres nogle transportcentre med rigelige betalingspligtige p-pladser og med et cafeteria, hvor p-gebyret kunne være delvis betaling, ville det da give god mening.

 

Leif Therkelsen

Stationsvej 13

6622 Bække

Læst i alt:

2124 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke