Debat

22. november 2019 - 01:43

App linkNu på Google Play

- Chaufføren kan altså konstatere de fleste fejl

- Chaufføren kan altså konstatere de fleste fejl

22. november 2019 - 01:43

Debatindlæg som kommentar til denne artikel:

 

Som hjælp til SF’s transportordfører, Anne Valentina Berthelsen, kan jeg fortælle, at sovende bremser, der kan give en nedsat bremseevne på 10 procent og derover, på en påhængsvogn eller trailer ikke kan opdages af en chauffør.

Med hensyn til manglende lys er nyere køretøjer udsyret med en gul advarselslampe, der lyser, hvis en pære ikke lyser, og den sikkerhedsbrist kan opdages.

 

Så er der sne og is på taget. Man skal da være blind, hvis man ikke opdager sne og is på taget. Der er så problemet med fjernelse af is og sne med manglende snebroer. Men det lovliggør jo ikke at køre med sne og is på taget, der kan falde ned og ramme andre køretøjer og være årsag til uheld.

Sidespejle, der mangler eller er i stykker, er vel også en sikkerhedsbrist, en chauffør kan opdage, og helst før der sker en højresvingsulykke med en cyklist.

 

Styrtøj med for meget slør eller anden fejl, som også er en alvorlig sikkerhedsbrist, burde en chauffør også opdage.

Listen kan blive lang, og indtil nu kan jeg kun komme med en sikkerhedsbrist, en chauffør ikke kan opdage; sovende bremser der kræver en bremseprøvestand.

 

Jeg håber SF’s transportordfører kan bruge mine oplysninger. Ellers spørg en bilinspektør, som er uddannet til at finde sikkerhedsfejl på køretøjer involveret i trafikuheld.

 

Tom Ewald Fantoni
Møllevangen 25
3460 Birkerød

Læst i alt:

2165 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger