Debat

6. april 2016 - 01:43

App linkNu på Google Play

DEBAT: Rammer ved siden af skiven

6. april 2016 - 01:43

Efter indholdet at dømme ser det jo desværre ud til, at det er danske chauffører, der er de største banditter, når det gælder brug af fremmede førerkort.

 

Jeg tror, denne teori er skudt fuldstændig ved siden af skiven, og en af årsagerne til, at sådan en udtalelse kan komme frem, er, at danske chauffører slet ikke har samme muligheder som østeuropæiske chauffører, nemlig at skifte identitet sammen med kortet og således gøre det endog meget svært for politiet at gennemskue ulovlighederne, hvilket man jo har set i lignende sager fra Norge.

 

Uden at skære alle over en læst, tror jeg godt, tungvognskontrollen kan se i øjnene, at selv de værste skurke blandt danske chauffører ville være egnet til undervisning i en søndagsskole i forhold til mange af deres kollegaer fra øst. Men der skal kontrol til at afsløre forholdene, og man må jo nok erkende, selv om det er ildehørt, at Danmark jo nærmest er uden kontrol. Men, jeg synes, Tonny Pedersens udtalelse er lidt letkøbt bare at få det til at se ud som om, det kun er danske chauffører, der er problemet.

En af mine chauffører kom for nyligt hjem og fortalte, han havde snakket med en engelsktalende rumænsk chauffør, der påstod, hvis han fik 100 euro og et billede, kunne han i løbet af en uge stille med alle dokumenter til at starte som chauffør inklusiv ADR-bevis. Hvis der bare er en lille smule sandhed i det, kan man godt forstå, det går, som det gør.

 

Bjarne Nielsen
Keravavej 10
9800 Hjørring

Læst i alt:

2143 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

redaktionen@lastbilmagasinet.dk

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger