Debat

20. september 2021 - 01:44

App linkNu på Google Play

Der skal revolutioner til for at lokke de unge

Der skal revolutioner til for at lokke de unge

20. september 2021 - 01:44

Redaktionen har modtaget dette indlæg fra det nordlige Jylland:

 

Carsten Dyreborg gør et nyt forsøg på at få unge mennesker til at gå ind i transportfaget. Jeg har bemærket, at der fra Carsten Dyreborgs side anvendes ordet ”lokke” unge mennesker ind – og jeg tror da også, det er den eneste måde, hvis man lykkes med det, og jeg ønsker selvfølgelig Carsten Dyreborg held og lykke med forsøget. Det tror jeg, han får brug for.

 

Unge mennesker i dag er selvtænkende individer, der sikkert både kan læse og skrive. Hvad skal få dem til at vælge et fag så udskældt og dårligt omtalt som transporterhvervet, og tilmed til en løn der slet ikke står mål med ubestemmelig arbejdstid og et ansvar langt ud over det, andre brancher tilbyder?

Fuld respekt for, at nogen stadig har troen på, at det lykkes med lokkemaden, og så skal man jo nok ikke lige vise de unge mennesker den side på lastbilmagasinet.dk, hvor én spørger ministeren, om det er rimeligt, at en chauffør skal have penge med på arbejde til diverse p-afgifter på grund af for få p-pladser – eller indlægget fra Jens-Ole Larsen, der mener, at fragtpris og løn skal hæves med en tredjedel, hvis det skal være attraktivt.

 

Jeg vil jo nok blive kaldt både mørkemand og sortseer, sur gammel mand, og hvad der ellers kan findes af pæne ord. Måske er jeg bare realist og tror, der virkelig skal revolutionerende ting til for at ændre erhvervet, så man ikke længere skal ”lokke” mennesker til jobbene, men have mulighed for at tiltrække arbejdskraft med ordnede løn- og arbejdsforhold, så der ikke længere vil være tale om lavstatusjob.

 

Bjarne Nielsen

Keravavej 10, Hjørring

Læst i alt:

861 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger