Debat

27. oktober 2021 - 01:43

App linkNu på Google Play

- Det er de helt rigtige refleksioner, Pihl Lorentzen

- Det er de helt rigtige refleksioner, Pihl Lorentzen

Fragtmand Jens-Ole Larsen, Slagelse. Arkivfoto

27. oktober 2021 - 01:43

Kommentar til dette indlæg:

 

Kære Kristian Pihl Lorentzen. Mange tak for dit indlæg og indspark, og de helt korrekte refleksioner og tanker. Ja, det kan meget hurtigt blive meget alvorligt og kritisk.

 

Vognmandsbranchen er utrolig reguleret og kontrolleret på alle måder. Bøderne er voldsomme for bagateller. Laver man en lille fodfejl, som hverken sætter menneskers liv på spil eller generer nogen, så er der med det samme 5.000 i bøde til chaufføren og 10.000 til vognmanden.

 

Forleden fik vi bøder på motorvejen, fordi alle lastbiler, der kører med fartpilot aktiveret, grundet vogntogets vægt, kommer op på 92-94 ned ad bakken på motorvejen. Generer det nogen? Nej. Er nogen i livsfare? Nej. Er der tale om voldsom overskridelse? Nej. Vil bilen fortsætte med højere hastighed fremadrettet? Nej. Vil det gavne miljøet at bremse ned? Nej - der spares både brændstof og bremser ved frirul ned ad bakken. Men ulovligt det er det da. Ja, men helt ærligt, 1.500 for det, og der kommer mange lastbiler ned af bakken. Det er altså bare en pengemaskine og ikke en forebyggelse af noget som helst.

Tankevækkende, at Kurt Beiers firma idømmes 25.000 set i forhold til ovenstående.

 

Nå, det var et sidespring, og ja, chaufførmangel er alvorlig, og det er ikke om lidt, det er her og nu. Så hvis ikke der meget hurtigt kommer tiltag – bedre forhold – og andre gode løsninger, som vi meget gerne fra branchen deltager i, så er det hele samfundet Danmark, der kommer til at lide under det.

Men der bør være basis for en god belægning af bilerne af dygtige chauffører, som kører på ordentlige danske vilkår og i danske biler.

 

Vi skal have løftet branchen som helhed, og vi er glade for, at I fra Venstre altid lytter og hjælper, men der skal også handling til nu!

PS. Vores virksomhed havde mandag besøg af DI’s Kommunalvalgsbus på vores terminal i Holbæk. Alle lokale politikere var inviteret til at deltage. Resultat: Ca. 20 fra blå blok, og 1 fra rød blok deltog! Holbæk har endda socialdemokratisk borgmester, og emner var faktisk integration, mennesker på kanten af jobmarkedet samt arbejdsmarked i det hele taget. Jeg bliver sgu lidt skuffet. Det bliver op ad bakke.

 

PPS. Måske det hele løses af staten selv? Forleden så jeg en, vist nok bulgarsk trækker, med dansk navn på siden, men kunne ikke finde ud af ejerforholdet. Men den trak en PostNord-trailer, så der er håb forude. Måske PostNord redder os alle sammen - de har jo også pengene til det.

Jens-Ole Larsen
Dalsvinget, 22
4200 Slagelse

Læst i alt:

1173 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger