Debat

29. oktober 2020 - 12:28

App linkNu på Google Play

- Dit indlæg oser af total uvidenhed, Niels Fuglsang

- Dit indlæg oser af total uvidenhed, Niels Fuglsang

Vognmand og formand for FDL, Christian Jensen. Arkivfoto

29. oktober 2020 - 12:28

Kommentar til dette indlæg:

 

Kære Niels Fuglsang.

Jeg må sige, du går frejdigt ind i denne her debat, hvor du - synes jeg - godt nok går til den og uden tøven bare dømmer vognmændene til ikke at være deres ansvar bevidst, sådan lige uden at blinke.

 

Nu kender jeg selvfølgelig ikke din baggrund for at tale så bombastisk til vognmændene og deres dygtige chauffører, men jeg har på fornemmelsen, at det vil være lærerigt for dig at komme med på den annoncerede snarlige køretur med en ansvarlig vognmand/chauffør. En tur, som sikkert er en af de første gange, du stifter bekendtskab med dyretransportørernes og deres chaufførers virkelige hverdag, og hvilket ansvar de er bevidst.

For næsten alt i dit indlæg oser jo af en total uvidenhed om, hvad det handler om.

Jeg selv har selv landbrug. Ikke storlandbrug, men nok til at vide, hvad der sker. Derudover har jeg været selvstændig vognmand i 59 år, hvor vi tidligere også kørte levende dyr.

 

Jeg kan fortælle dig, at hver eneste grisevognmand/grisechauffør er deres ansvar bevidst om nogen.

Hvis ikke de var deres ansvar bevidst, så havde kassen for længst været tom ved de fleste, fordi de i al for lang tid har betalt landmanden og dennes dyrlæges vegne for bevidst at sende uegnede dyr med blandt alle de friske dyr.

 

Og dette at sige stop har jo ikke en døjt at gøre med ikke at være sit ansvar bevidst eller at true med nogen som helst ulykker. De siger faktisk stop, inden de går fra hus og hjem for at friholde landmanden for det ansvar, der er hans.

Når nu du så frejdigt mener, at vognmænd og chauffører ikke er deres ansvar bevidst, så er det jo nærliggende at stille dig det spørgsmål, om du kunne se dig selv gå på arbejde, og selv om du efter bedste evne gjorde dig top umage alligevel kunne risikere en bøde, der for en chauffør er lig med en halv månedsløn, hver gang han læssede et læs grise.

 

At vognmænd og chauffører nu synes, at nok er nok, har de heldigvis en enorm opbakning til i befolkningen. Derfor hatten af for dem. Det havde faktisk klædt dig, at du som repræsentant for liste A havde tilsagt dem din uforbeholdne støtte i stedet for at bebrejde/anklage dem at være uansvarlige og ballademagere m.m.

Det er jo så nemt, der er jo kun én modpart, for alle landmænd benytter jo som regel enhver given lejlighed til at fremhæve, at de er jo de egentlige ejere af slagterierne og mejerierne. Så landmænd, dyrlæger og slagterierne er jo under samme hat. Så hvorfor skal vognmænd og chauffører betale for deres eventuelle forsømmelser under dyrernes opvækst? Nej, det bør være slut nu. Så det må jo være dem, der må levere sunde og raske dyr fremover, hvis der skal køres dyr til slagterierne.

 

Med venlig hilsen og forhåbentlig godt møde for vognmænd sammen med ministeren, hvis han ellers tør komme.

 

Christian Jensen, vognmand og formand for FDL

Nordvej 12
9900 Frederikshavn

Læst i alt:

3735 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger