Debat

27. marts 2019 - 01:44

App linkNu på Google Play

Er vi så værdiløse?

27. marts 2019 - 01:44

Debatindlæg:

 

 

Det spørgsmål er jeg nødt til at stille både Søren Jakobsen og ikke mindst Christian Jensen som så flot bakker førstnævnte op.

 

En overenskomst der aflønner en chauffør med 52,- kr i timen, ja godt nok for alle døgnets 24 timer. Det er da tydeligt at se, at I ikke regner chaufførens værdi for ret meget. En hurtig hovedregning så giver det 1248 kroner i døgnet, så det passer jo egentlig ganske fornuftigt til 7½ times arbejde, som vel at mærke er lagt i tidsrummet 06-18. Desværre er virkeligheden jo ofte at lastbiler udnyttes maksimalt, det vil sige 13-15 rådighedstimer og på alle mulige tider af døgnet. Er det virkelig så værdiløs en opgave, at man mener, en chauffør skal køre lastbil om natten uden tillæg, uden overtidsbetaling, for latterlige 52 kr i timen.

Det kan i sagens natur være skruet sammen således, at en chauffør starter klokken 18.00 og har en tur der varer til klokken 7.00, hvorefter han starter 11 timers hvil i bilen. Det kan han teoretisk gøre hele ugen.

Mener I virkelig, at det er, hvad man skal betale for den ydelse - 52,- kroner! Ja, der er naturligvis den flotte skattefri udbetaling på 509 kroner i døgnet, som der ikke svares pension og feriepenge af. Dette beløb er reelt diæter, som ikke må være en del af lønnen. Dette beløb bliver betalt af Hr og Fru Jensen i Danmark, sammen med 5½ million skatteydere, det er da ganske urimeligt at skattesystemet skal holde liv i usunde vognmandsforretninger, som ikke evner at få ordentlige priser, som vil kunne betale ordentlige lønninger.

Tror I egentlig, at et tømrersjak der rejser til København, går til 1248 kroner i døgnet? Det tvivler jeg stærkt på, og de får stadig diæter....

 

Det er på høje tid, de tvivlsomme overenskomster bliver skrottet, de er kun med til at skabe social dumping og endnu dårligere transport priser. Fjenden kommer ikke fra Øst Europa eller Balkan længere, han kommer fra "nabovognmanden", der ikke kan få det til at fungere uden at tilbyde sine chauffører ringere løn. Chauffører som han alligevel ikke kan undvære, men finder værdiløse nok til at byde dem mindre end hvad en flaskedreng i Netto får.

 

 

Søren Holm Jensen
Vingemarken 8, Hæstrup Mølleby, 8
9800 Hjørring

Læst i alt:

1228 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger