Debat

8. april 2022 - 01:44

App linkNu på Google Play

FDL: Arbejdstidsregler til hvilken pris?

FDL: Arbejdstidsregler til hvilken pris?

Jens Groot, kontorleder FDL. Arkivfoto

8. april 2022 - 01:44

Kommentar fra kontorleder hos FDL, Jens Groot:

 

Frie Danske Lastbilvognmænd FDL læser med undren en udtalelse, som postulerer, at transportminister Trine Bramsen vil præcisere, hvilke arbejdstidsregler der gælder ved udførsel af blandet vognmandskørsel. Vekslende kørsel mellem godskørsel og kørsel som vinterbekæmpelse.

Det interessante i denne sag er den fordyrelse, arbejdstidsdirektivet for mobile lønmodtagere vil påføre Vejdirektoratet i forbindelse med vinterbekæmpelse, hvis direktivet skal overholdes. Det er præciseringen af arbejdstid/pause-hviletid. Er det arbejdstid/pause-hviletid, når chaufføren går derhjemme og telefonisk kan indkaldes?

 

Frie Danske Lastbilvognmænd FDL læser ikke nogen dispensering for overholdelse af EU- arbejdstidsdirektivet for mobile lønmodtagere i Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2002/15/EF af 11. marts 2002. Om Transportminister Trine Bramsen kan få indført undtagelser i direktivet, vil vise sig.

Problemet ligger vel hos 3F, og ikke transportminister Trine Bramsen, hvordan vil 3F præcisere den tid, chaufføren har tilkaldevagt for vinterbekæmpelseskørsel. Er det arbejdstid? Eller er det pause-hviletid, som ikke belaster de gennemsnitlige arbejdstider på 48 timer pr. uge i en 6 måneders sammenhængende periode.

Vognmænd og chauffører er generelt underlagt en skov af regler og love, som alle er underlagt et bødekatalog, som ingen andre arbejdspladser i Danmark kommer i nærheden af. Transport på gummihjul handler i høj grad om trafiksikkerhed på vejnettet - derfor køre-hviletidsreglerne, og selvfølgelig skal de overholdes.

 

I Danmark er der et hav af undtagelser for kørerhviletidsreglerne. Deriblandt er kørsel som vinterbekæmpelse som en isoleret del. Hviletidskravet i køre-hviletidsreglerne, inden arbejdet som godschauffør påbegyndes, skal selvfølgelig overholdes for bevarelse af trafiksikkerheden på vejnettet.

Læst i alt:

1158 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger