Debat

22. oktober 2020 - 18:54

App linkNu på Google Play

- FDLs formand Christian Jensen har jo ret – et stykke ad vejen

- FDLs formand Christian Jensen har jo ret – et stykke ad vejen

22. oktober 2020 - 18:54

Redaktionen har modtaget denne kommentar fra DTL-Dyr som svar på formand for FDL, Christian Jensens, kritik tidligere på ugen:

 

FDL-formand Christian Jensen udtaler sig i denne uge om dyretransport i Lastbil Magasinet og kritiserer DTL-Dyr for at være tavse i debatten om transportegnethed, og om den urimelige klemme som chauffører og vognmænd havner i, fordi de er pålagt ansvar for skjulte skader, som chaufførerne reelt ikke kan kontrollere.

 

Som formand for DTL-Dyr er jeg helt enig i, at den nuværende ansvarsfordeling for transportegnethed er fuldstændig urimelig over for chauffører og vognmænd. Det er en problemstilling, som vognmændenes forskellige organisationer har bokset med i årevis, og selvom vi møder megen modstand, synes jeg trods alt, at der også er små lyspunkter og muligheder for at blive hørt.

DTL-Dyr er bestemt ikke tavse i denne sag. Hvis man følger med i DTL-Magasinet og på de sociale medier vil man se, at DTL-Dyr faktisk er temmelig aktive i debatten og benytter enhver lejlighed til at efterspørge en mere rimelig ansvarsfordeling.

 

Reglerne om dyrevelfærd under dyretransport er ikke alene er et nationalt anliggende, da lovgivningen stammer fra EU's såkaldte transportforordning, som Miljø- og Fødevareministeriet og Fødevarestyrelsen er myndighed for i Danmark. Derfor er det en temmelig kompleks opgave at få ændret tingenes tilstand i en bedre retning, fordi det kræver, at vi både påvirker myndigheder og politikere i Danmark og i Bruxelles. Derudover er dyreværnsorganisationer og den offentlige mening om dyretransport også en stor udfordring for vores indsats.

I DTL-Dyr arbejder vi ad flere spor. Vi prøver at få vores synspunkter i pressen og er aktive i debatten på de sociale medier. Vi har kontakt til politikere og embedsmænd i Danmark og har i den forbindelse løbende dialog med Fødevarestyrelsen og ministeriet. På EU-plan er vi gennem DTLs Bruxelleskontor NLA i kontakt med EU-Kommissionen og nogle af de parlamentsmedlemmer, som deltager i arbejdet med den forestående revision af transportforordningen som led i EU-Kommissionens såkaldte ”Farm to fork-strategi”.

 

Det er et vigtigt element i DTL-Dyrs indsats at åbne politikernes øjne for branchen og se, hvordan den moderne professionelle dyretransport foregår i dagens Danmark. I den forbindelse har vi eksempelvis netop arrangeret et besøg, hvor det danske EU-parlamentsmedlem Niels Fuglsang skal besøge et af DTL-Dyrs medlemmer og opleve dyretransportbranchen i praksis. I januar, når DTL-Dyr holder generalforsamling, glæder vi os til at byde velkommen til det danske EU-Parlamentsmedlem Asger Christensen, som vil fortælle om arbejdet med revision af dyretransportregler i EU og høre vores synspunkter.

Det er en stor opgave at opnå bedre forhold for dyretransportørerne, og jeg mener, at det er vigtigt, at vi som branche står sammen og arbejder professionelt for at løfte vores sag. DTL-Dyr samarbejder gerne til alle sider, og vi er bestemt åbne over for gode idéer til arbejdet. Derfor vil jeg også rose Christian Jensen for at tage emnet op og komme med løsningsforslag.'

 

Leif Knudsen, formand for DTL-Dyr

Læst i alt:

1095 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke