Debat

15. november 2018 - 01:45

App linkNu på Google Play

Flere end 3F er skyldige i Søren Jakobsen-sag

15. november 2018 - 01:45

Debatindlæg som kommentar til sagen om Søren Jakobsen:

 

Søren, det er jo ikke alene 3F, der er den skyldige. DA-organisationerne har også snavsede hænder.

 

Trods Menneskerettigheds-Domstolens afgørelse og EU-charteret om størst mulig frihed for den enkelte på alle niveauer om, at der er fri organisationsret i Danmark i positiv såvel som negativ retning, hvilket vil sige, at enhver har friheden til at vælge, om man ønsker at være organiseret eller ikke at være organiseret, får 3F ganske uden modstand fra Dansk Arbejdsgiverforening lov til uberettiget at overfalde virksomheder og ganske enkelt true dem på deres fortsatte beståen.

 

Det allerstørste mysterium er i disse sager: Hvorfor gør Dansk Arbejdsgiverforening ikke indsigelser? Det burde jo være en indlysende anledning til at indkalde LO til en drøftelse af/revurdering af hovedaftalen, så den kunne komme til at ligne noget, der er i tråd med 2018.

Hvis vi forventer dette, så bliver vi sikkert skuffede, da det er deres økonomiske livsnerve, der sikres gennem denne aftale, nemlig de tvungne lønsumskontingenter fra de virksomheder, der af frygt og med et ødelæggende konfliktvarsel hængende over hovedet melder sig ind i en under DA værende organisation.

 

Ja, det er jo ganske som Kim Rene Busch ganske klart og tydeligt uden blusel siger det: Nu er turen bare kommet til dig, Søren. Du har altså bare stået på deres liste uden, at der i den forbindelse har været en faglig, i den forbindelse løn- og ansættelsesforhold-relateret grund til at du stod på listen.

 

For os med en rigtig gammel dåbsattest vækker det minder fra en grum tid, hvor også dette at stå på visse lister var ganske ubehageligt, ja ofte livsfarligt. At stå på 3F’s liste er økonomisk livsfarligt, hvis man stritter imod.

Og du er jo oven i købet organiseret og overenskomstdækket af en overenskomst, som lever op til Trafikstyrelsens krav om løn- og ansættelsesforhold, der giver dig ret til at have dine godskørselstilladelser.

 

Der er altså ingen reel faglig grund til at konflikte mod dig og dine ligemænd i disse sager. Så raidet mod dig og din virksomhed er alene en ideologisk kamp, som der overhovedet ikke findes legitimt belæg for i Hovedaftalen.

 

Men DA-passivitet åbner ladeporten på vid gab, og så er det jo omkostningsfrit for LO/3F at gøre lige, som det passer dem. Jeg synes, Dansk Arbejdsgiverforening skulle skamme sig godt og grundigt. Det er ikke værdigt.

 

I denne her forbindelse kunne det måske være befordrende for forståelsen af den berettigede modvilje mod at indgå nogen form for samarbejde med et LO-forbund, hvor hovedaftalen gælder. Det er ganske umuligt at komme ud af en sådan aftale igen, så længe DA stiltiende og passivt ser til i disse uberettigede overfald på virksomheder, der passer sin virksomhed og medarbejdere på ordentlig vis.

I Hovedaftalens § 11 står der følgende:

De under hovedorganisationerne hørende foreninger og virksomheder kan ikke ved at træde ud af hovedorganisationerne løse sig fra de forpligtelser, disse ved nærværende hovedaftale er gået ind på. De vedbliver at stå ved magt, indtil denne hovedaftale er bortfaldet eller opsiges af hovedorganisationerne.

 

Altså, lige så længe DA og LO ønsker denne aftale, så kæmper vi ikke bare mod 3F, men også mod vores venner i DA, DI Transport, ATL og DTL-A, som jo i sagens natur skulle være lige så oprevet over, at det er virkeligheden for de danske virksomheder, der forsøger at følge danske løn- og arbejdsforhold i kamp med, at Dansk Arbejdsgiverforenings/Dansk Industris medlemmer importerer billig udenlandsk arbejdskraft på livet løs.

Stor cadeau for, at du tør tage til genmæle med risiko for yderligere sanktioner. Tænk at det er Danmark 2018, vi lever i.

 

Christian Jensen

vognmand og formand for FDL

Læst i alt:

2793 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger