Debat

22. december 2021 - 01:44

App linkNu på Google Play

- Flere skal gennemføre uddannelsen

- Flere skal gennemføre uddannelsen

Arkivfoto: Jakob Bargmann

22. december 2021 - 01:44

Kommentar fra Lars William Wesch, direktør i ATL:


Her ved årets afslutning glæder jeg mig over, at vi aldrig har haft så mange lærlinge på vejgodstransportuddannelsen. På få år er antallet steget fra omkring 600 til godt 1.000 uddannelsesaftaler. Det er ny rekord. Men vi ved også, at der desværre er nogle, der falder fra uddannelsen undervejs.

 

TUR – Transporterhvervets Uddannelser har fået udarbejdet en analyse, som peger på en række årsager til frafaldet. Analysen peger på, at vejledningen og rådgivningen i folkeskolen og på grundforløbet kan være bedre. Den største del af frafaldet sker tidligt i uddannelsen – det vil sige i grundforløbet.

 

En del elever har tydeligvis nogle helt andre forventninger til uddannelsen, end det de møder i virkeligheden. Så der er brug for bedre vejledning og mere fokus på den løbende rådgivning.

I branchen gør vi en kæmpe indsats for at få unge og lidt ældre til at uddanne sig til lastbilchauffører. Derfor skal vi naturligvis også bruge kræfter på at få lærlinge og elever til at hænge fast. Det kræver en indsats af alle – eleverne selv, virksomhederne, skolerne, vejlederne og organisationerne.

 

Vi vil selvfølgelig dykke yderligere ned i analysen og fokusere på, hvor vi ser områder, hvor vi kan sætte ind.

Læst i alt:

444 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger