Debat

6. marts 2020 - 09:15

App linkNu på Google Play

Første sag efter de forhøjede bøder er nu landet på Formans bord

Første sag efter de forhøjede bøder er nu landet på Formans bord

6. marts 2020 - 09:15

Debatindlæg:

 

Så godt som alle mine forudsigelser holder stik. Det viser en sag, som nu er landet på mit bord, og som stammer fra en tungvognskontrol. En chauffør tog en trailer ”i rækken”, og efter sædvanligt tjek kørte han afsted med traileren. Kort tid efter blev han standset i en tungvognskontrol, og lastvognstoget blev prøvet i bremseprøvestanden. Efter bremseprøven, og efter at politiet i øvrigt havde gennemgået traileren, blev det oplyst chaufføren, at bremseprøven havde vist, at traileren bremsede så skævt, at han ville få en bøde efter reglerne om sikkerhedskritiske fejl. Samtidig meddelte politiet chaufføren, at hans kørekort var i fare.

 

Jeg har i tekst og direkte tale i diverse medier støttet de chauffører, der i efteråret reagerede på de nye regler. Og mine forudsigelser om den umulige situation, de står i, når chaufføren knapper under en ”fremmed trailer” holder stik. Chaufførernes og min frygt gik netop på, at det ikke er muligt at undersøge bremserne eller mærke en skævbremsning. Frygten gik således på, at chaufførerne var forsvarsløse over for de skærpede sanktioner. Den nye sag viser, at frygten er særdeles vedbegrundet.

Chaufføren i den aktuelle sag havde ikke kinamands chance for at undersøge trailerens bremser forud for, at han knappede under traileren, og under den efterfølgende kørsel med traileren mærkede han ingen tegn på skævbremsning.

 

Den nye sag bekræfter så godt som samtlige de af mig formulerede betænkeligheder ved de nye regler.

 

Jacob Forman,
Forsvarsadvokat, Forman Advokater

Læst i alt:

15961 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger