Debat

26. august 2019 - 12:15

App linkNu på Google Play

- Forslag fra LH og DA er lige til papirkurven

- Forslag fra LH og DA er lige til papirkurven

26. august 2019 - 12:15

I Arbejdsgiverforeningen KA finder vi det stærkt beklageligt, at Lønmodtagernes Hovedorganisation (LH) og Dansk Arbejdsgiverforening (DA) har valgt at misbruge arbejdet i Padborg-udvalget til at cementere 3Fs magtmonopol på transportområdet. Padborg-udvalget blev nedsat i kølvandet på Kurt Beier-sagen med det formål at finde løsninger, der kan forhindre tilsvarende sager. Det ligger i kortene, at udvalgets forslag skal danne grundlag for lovgivning. Det vil vi gerne advare kraftigt mod, når man ser det, LH og DA har lagt på bordet.

 

Hvis politikerne nikker ja til forslaget, ophøjes 3Fs overenskomst til lov. Det vil være en monopolisering af 3Fs overenskomst. Det vil være et angreb på den frihed og fleksibilitet, som på mange måder kendetegner det danske arbejdsmarked. Det vil være et kæmpe demokratisk problem, fordi politikerne har ingen indflydelse på den overenskomst, som de gør til lov. Det vil svare til at uddelegere udformningen af den lovgivning, som bankerne skal følge, til Danske Bank.

Det er vores klare opfattelse, at forslaget fra LH og DA strider mod den praksis, som Højesteret har lagt for dagen med Nortra-dommen i 2015. Alt i alt er der en række tungtvejende grunde til, at politikerne bør feje forslaget af bordet. I KA deltager vi gerne i arbejdet med at finde løsninger på transportområdet, men det forudsætter, at vi bliver inviteret til møderne.

 

Karsten Høgild
direktør i Arbejdsgiverforeningen KA
Alsvej 7, Randers

Læst i alt:

714 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger