Debat

11. januar 2019 - 01:44

App linkNu på Google Play

- Fratages retten til at vurdere og vælge frit

11. januar 2019 - 01:44

Kommentar til Steen Jensens indlæg i Lastbilmagasinet ” Ikke Søren Jakobsen der tvinges ind”.

 

Der er ikke noget at sige til, at Steen Jensen bliver forvirret, når han læser om 3F’s hetz mod vognmand Søren Jakobsen.

For man kunne forstå, hvis 3F ville påtvinge vognmand Søren Jakobsen et personligt medlemskab af fagforbundet. Men det må de ikke, efter at Krifa i 2006 vandt en sag ved Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol, som sikrede retten til frit at vælge fagforening samt retten til helt at stå udenfor.

 

Derimod må 3F gerne – som de selv mener retstilstanden er nu - forsøge at tvinge Søren Jakobsens firma til at underskrive en tiltrædelsesoverenskomst, som reelt ikke levner hverken fortrydelses- eller opsigelsesret.

Indirekte forsøger de dermed at påtvinge Sørens Jakobsens ansatte ansættelses- og lønvilkår, som bestemt i 3F overenskomsten – selvom de ikke ønsker det og har ret til selv at vælge fagforening.

Den ret fratager man dermed reelt Sørens Jakobsens ansatte.

 

En af konsekvenserne er, at de ansatte chauffører tvinges til at oprette en arbejdsmarkspension hos Pensiondanmark. Selvom de måtte ønske at bibeholde en eksisterende ordning hos deres egen bank eller pensionsselskab.

Dermed fratager man de ansatte retten til at disponere over deres egen pensionsopsparing.

 

Der er på disse sider og på de sociale medier en konstant debat om, hvilken overenskomst, der er mest gunstig for den ansatte – eller for arbejdsgiver. Den debat vil altid være der, for det er reelt umuligt at sammenligne en minimallønsoverenskomst (ITD-A/Krifa og KA/DFH) med en normallønsoverenskomst (ATL og DTL-A/3F).

 

Men 3F fratager både arbejdstagere og arbejdsgivere retten til selv at vurdere og vælge frit.

Vi er en gruppe af vognmænd, der ikke vil finde os i, at 3F knægter vore ansattes og vor egen ret til det frie valg. Derfor har vi stævnet den danske stat med krav om, at man sikrer vores ret, så der i virkeligheden er mulighed for frit valg af fagforening. Som det én gang er fastslået ved Menneskerettighedsdomstolen.

 

Kontakt os gerne, hvis du vil støtte sagen.

 

 

Talsmand, Initiativgruppen

Frede Matzen
Enderup Møllevej 6                  
6760 Ribe

Læst i alt:

1847 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger