Debat

4. december 2018 - 01:43

App linkNu på Google Play

- Fred for dem der ikke ønsker at være med

4. december 2018 - 01:43

Debatindlæg:

 

Hej Bjarne Nielsen. Hvis du med din filosofi om, at pistolen er rettet mod de forkerte, og du dermed mener, at branchen i højere grad skulle kigge indad, så er det jo næsten altid en brugbar konklusion, som jeg næsten ikke kan være uenig i også kunne finde anvendelse i nærværende sag.

 

Men frustration, som du tilsyneladende mener at kunne konstatere i det tidligere skrevne fra mig, synes jeg vi måske (i fællesskab) skal rette mod de politikere, der trods domstolens afgørelse og EU-chartret om størst frihed på alle niveauer ikke har sikret borgere, virksomheder med flere, der bare ikke ønsker at være med, sikkerhed for uberettiget overfald fra 3F.

Du kan da vist ikke, med vores kendskab til hinanden igennem mere end 50 år, være i tvivl om, dersom det drejer sig om faglige forhold/løn- og arbejdsforhold, så er action på sin plads, og det gælder arbejdstager såvel som arbejdsgiver. Når dette så er sagt, så skal ingen være i tvivl om, at hvis løn og ansættelsesforhold er i orden, så skal den virksomhed/arbejdsgiver, der ønsker at være udenfor have sikkerhed for at regeringen/politikerne sikrer denne ret -også i dagligdagen. Altså sætter en stopper for uretmæssige overfald på de virksomheder og sikrer dem deres retsmæssige ret til at stå udenfor.

 

Det svaret jo til, at hvis du og jeg engang havde handlet i Brugsen, så skulle Brugsen kunne tvinge os til i al evighed at skulle handle der.

I ideologiske faglige kampe skal den, der ønsker at stå udenfor, ikke tages som gidsel.

Ja, vi har brugt meget tid på intern konkurrence (har vi også det?), mens arbejdstagerne løb med klatten. Men måske går det endnu en gang som navnkundige LO Thomas Nielsen konstaterede, at de havde sejret ad helvede til. For det er vist for os allesammen på høje tid, at vi indser, at vi lever i 2018 og ikke i 1899 (fødselsåret for Den Danske Model).

 

Og uanset Filippinere eller ikke, så skal vi forholde os til en fremtid med konkurrence fra international arbejdskraft i mange afskygninger. En konkurrence, der ikke levner holdningerne/nødvendigheden af en (danske model) oldtidsaftale mange sejre fremover. Så hvis fremtiden skal indeholde en model, hvad jeg også håber, skal det være i en revideret udgave, der sikrer fred også for dem, der ikke ønsker at være med. Det vil på langt sigt være det bedste for alle, også for arbejdstagerne.

Christian Jensen, formand FDL
Nordvej 12
9340 Frederikshavn

Læst i alt:

938 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger