Debat

24. juni 2020 - 01:43

App linkNu på Google Play

- Gode fremskridt i dansk kontrol, men noget i Tyskland halter

- Gode fremskridt i dansk kontrol, men noget i Tyskland halter

24. juni 2020 - 01:43

Der sker gode fremskridt i Danmark. Tungvognspolitiet er så småt ved at komme op i omdrejninger. I Nordjylland, Østjylland og Sjælland har tungvognspolitiet delt bøder ud for ulovligt ugehvil og cabotagekørsel, og nu ser det endda ud til, at Tungvognscenter Syd følger trop. De har været på Toldpladsen i Padborg, og foreløbig blev det til seks bøder for ulovligt ugehvil. Men bedre sent end aldrig.

Der sker lidt i Danmark. I Norge er man også i gang. Man læser om, at Belgien gør sig anstrengelser for at bekæmpe social dumping og unfair konkurrence. Man læser også, at i Frankrig holder ingen ulovligt ugehvil i bilerne, fordi bøden kan være op til 30.000 euro.

Men hvad sker der egentlig i Tyskland? Jeg læser ofte, at nogen mener, at i Danmark skal vi da bare have et BAG (et kontrolorgan for transport), så sker der noget? Jo, jo, BAG er da meget aktive omkring køre- og hviletidsreglerne (undtaget ulovlige ugehvil), surring af gods, overlængde/højde, om der er en lille skade på et dæk, osv., osv.

Men ugehvilet? Hvad gør det meget roste BAG ved ulovligt ugehvil i bilerne? Svar … ingenting, og hvorfor så ikke? Måske fordi industrierne i Tyskland/EU ikke ønsker det. Derfor er jeg meget spændt på, hvad der kommer til at ske, når Vejpakken slår igennem om kort tid.

Der holder titusindvis af ugehvilsholdende biler/chauffører på tyske rastepladser hver eneste weekend, og nu oplever vi, at østbilerne hober sig op før den danske grænse. Nok fordi rygtet om, at nu kan det koste store bøder at holde ugehvilet i det forjættede lille land, hvor der altid har været fred og ingen farer, nok har bredt sig sydpå.

Hvis ikke hele Europa helhjertet lever op til Vejpakkens gode intentioner, og at det følges op af effektive kontroller (i alle medlemslande) også, at man ikke bor i lastbilerne i månedsvis, er jeg bange for, at transport med lastbiler til evig tid forbliver et evigt ræs imod billigst mulige arbejdskraft. Hvor den så end måtte komme fra.

Dette er skrevet med positive tanker om, at Vejpakken kommer til at gøre en forskel, der kommer alle til gavn.

Leif Therkelsen
Stationsvej 12
6622 Bække

Læst i alt:

1071 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke