Debat

3. september 2018 - 09:17

App linkNu på Google Play

- Hver en plads er velkommen

3. september 2018 - 09:17

ITD har længe påpeget, at kapaciteten på rastepladserne er ude af trit med de stærkt stigende transportmængder. Behovet for flere rastepladser følger helt naturligt, når der kommer flere biler på vejene og vejene udvides. Vejgodstransporten har særligt brug for adgang til parkeringspladser. Især i en tid, hvor kravene til effektiv transport er større end nogensinde, lyder det i en nyhedsmail fra ITD.

 

»Det er positivt, at vi har nogle politikere, der lytter til branchen, og tager det alvorligt, når vi påpeger, at der er et problem. En bøtte maling til flere båse på de eksisterende arealer løser nok desværre ikke alle udfordringerne, men hver en plads, der kan skabes, er velkommen,« siger Jørn-Henrik Carstens, chef for ITD’s politiske afdeling.

Hidtil har chaufførerne sagtens selv kunnet finde ud af at udnytte de afsatte lastbilparkeringsarealer fuldt ud, blandt andet ved at fylde op uden hensyn til anden markering and kantstriberne ud til kørebanerne, der løber gennem rastepladsen. En anden løsning kunne derfor være at lempe reglerne omkring parkeringsbåsene inden for de afsatte arealer, så pladsen udnyttes bedst muligt, mener man i brancheorganisationen.

 

»I ITD vil vi følge sagen, og vi ser frem til den vurdering fra Vejdirektoratet om muligheden for flere optegnede båse på rastepladserne, som Kim Christiansen (DF) nu vil bede om. Samtidig glæder vi os over, at Kristian Phil Lorenzen (V) er klar til at sætte penge af til forbedringer på motorvejsrastepladserne. Dermed er der håb om, at der reelt sker noget på området, og det har der været behov for længe,« slutter Jørn-Henrik Carstens.

Læst i alt:

616 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger