Debat

2. juli 2020 - 01:43

App linkNu på Google Play

»Hvor svært kan det egentlig være«

»Hvor svært kan det egentlig være«

2. juli 2020 - 01:43

Debatindlæg som kommentar til denne artikel:

 

Jeg har stor respekt for advokat Jacob Forman og værdsætter næsten i et og alt hans jordnære og logiske tilgang til diverse sager, som rigtig mange gange (også i store sager) giver sejre til vognmænd i sager, hvor andre simpelthen ikke kunne finde ud af det.

 

Når det så er sagt, så undrer det mig en del, at Forman (sammen med andre) igennem den snart rigtig lange, uretfærdige kamp for de dyretransporterende vognmænd ikke har fundet og fortalt den eneste løsning på denne sag.

 

Jeg synes løsningen ligger lige for. Løsningen er, som jeg har sagt i årevis denne, at det må indiskutabelt alene være landmandens og gårdens dyrlæge, der har ansvaret for, at de dyr, de vælger at sende med vognmanden, uanset tid og sted, helbredsmæssigt er i orden. Det kan ikke være en vognmands/chaufførs ansvar.

Sker der så de grise/dyr, landmanden jager ud i lastbilen, noget under transporten (brækkede ben, dødsfald m.m.), som kan henføres til at være en transportskade, ja, så må vognmanden til lommerne.

 

Så Forman, med din normale logiske tilgang til problematiske sager må dagsordenen alene gå på, at vognmanden tager sig af de skader, han forvolder/har forvoldt på dyret, inden de gennes ud i udleveringsrummet.

 

Landmand og dyrlæge/slagteri har selv ansvar for den almene helbredstilstand for de dyr, de selv genner ud i udleveringsrummet til afhentning.

Kan det dyr, der selv er gået ombord i transportkøretøjet, selv gå derfra igen ved ankomst, så har vognmanden intet ansvar for, om grisen er rådden indeni eller er blevet skadet i bondens stald under opvæksten.

Så fremover advoker for, at der bare skal skelnes klart mellem transportskader (bogstaveligt talt) og så alle mulige andre skavanker, som mere eller mindre humørsvingende/enevældige dyrlæger efter forgodtbefindende holder vognmanden/den stakkels chauffør ansvarlig for.

Så det er landmanden/måske dennes dyrlæge, der har problemet.

 

Det er da i øvrigt let at påvise, om en skade er en transportskade eller en gammel skavank.

Så få landmanden frem og lad ham tage det ansvar, der er hans. Det tror jeg let, du vil kunne gøre, især da du jo selv har direkte praktisk erfaring med dyretransporter fra tidligere.

 

En dyretransportør/dennes chauffør skal ikke holdes ansvarlig for andet, end hvad der fysisk sker under transporten/eller den tid, de er i dennes varetægt.

Held og lykke med kampen fremover. Det kan ikke gå for hurtigt.

 

Christian Jensen, vognmand og fmd. FDL
Nordvej 12
9900 Frederikshavn

Læst i alt:

825 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger